Denne lækre mellemøstlige tallerken er lige til at spise! Hvis du skal holde grillfest, er denne ret et spændende alternativ til det traditionelle danske grillmad. (©DR)

Köfte kebab

Adam Price anretter en lækker tallerken med köfte kebab, bulgursalat, yoghurtdressing og chilirelish. Lav kebabspyddene på grillen for at få den dejlige autentiske smag frem.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 600 g hakket lammekød med 12% fedt
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 stk. løg
  • 1 smule tørret chilipulver
  • 1 stk. æg
  • 1 håndfuld rasp
  • 1 smule spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • 4 dl fint bulgur
  • 1 bæger olivenolie
  • 1 stk. rødløg
  • 100 g tomatkoncentrat
  • 1 dåse flåede tomat
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 stk. økologiske citroner
  • 1 bæger græsk yoghurt

Fremgangsmåde

Lav kebabspyd:

  1. Det hakkede lammekød, røres med 1 æg, ca. en teske salt, lidt spidskommen, tørret chilipulver, et par skefulde af den hakkede persille, og mynte, fint hakket løg, hvidløg og rasp.

  2.  Lad farsen hvile i ca. 30 min. Inden man samler den sammen omkring spydende ca. 15 cm. Længde og 3 cm. I tykkelse. Tilbered spyddene på en grill for at få den rigtige autentiske kebab smag.

Lav bulgursalat:

  1. Kog bulgur, og lad den køle helt af. Tilsæt lidt olivenolie, så bulguren ikke klumper for meget. Tilsæt den hakkede persille, mynte, rødløg, revet citronskal og saft fra 1 økologisk citron samt rigeligt oliven olie. Smag til med salt og peber.


Lav herefter chilirelish:

  1. 1 finthakket løg, 3-4 fed fint snittet hvidløg, 1 hel medium stærk chili samt 1 spsk. Tørret chili svitses af i lidt olie. Tilsæt tomatkoncentrat, og steg det med. Tilsæt juice fra en ds. flåede tomater med 1 spsk. sukker og lad det simre ved lav varme i ca. 20 min.

  2. Juster evt. smagen til sidst med yderligere sukker og lidt salt.

Lav til slut citronyoghurten:

  1. Smag den græske yoghurt til med citronskal, saft, salt, peber og lidt olivenolie. Den skal give friskhed til det stærkt krydrede mad.

  • Tip: Tilføj eventuelt lidt syltet citron til citronyoghurten - det er super lækkert!