Kogt og syltet sild på godt rugbrød er dejlig frokost. (©DR)

Kogt, syltet sild

Et godt bud på en sild til frokostbordet, hvis du gerne vil have et alternativ til de stegte, de marinerede eller dem i karry. De er virkelig nemme at lave, og holder sig fint 3-4 dage i køleskabet. Lav dem gerne dagen før du skal servere dem.

Sildene har godt af at trække natten over inden servering. Trækketid: 6-8 timer.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 8 sildefileter
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 stor porre
  • 1/4 knoldselleri
  • 4-5 laurbærblade
  • 6-8 nelliker
  • 10-12 peberkorn
  • ca. 6 dl vand
  • ca. 1 dl eddike
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 2 blade husblas

Fremgangsmåde

Skær gulerødder, selleri, porre og løg i bittesmå tern. Kom dem i en gryde og tilsæt vand, eddike, nelliker, laurbærblade, peberkorn, salt og sukker, og lad det koge stille til grøntsager næsten er møre. Smag lagen til - den må godt smage kraftigt, og det gælder om at finde den rette balance mellem surt, sødt og salt. Læg sildefileterne i lagen og dæmp varmen mest muligt. Lad sildene simre ganske sagte i ca. 20 min. Fisk dem forsigtigt op med en hulske, og læg dem i et pænt fad med lidt høje kanter. Udblød husblassen, kom den i den varme lage, og rør til den er helt opløst. Hæld lage og grøntsager over sildene og sæt dem på køl, gerne natten over. Server med masser af rå løgringe og groft rugbrød med smør.