En anderledes og lun kartoffelsalat med rygeostsauce, spirer og urter. (©DR)

Kogte nye kartofler med rygeostsauce og spirer

Nye kartofler og rygeost passer perfekt sammen - også i denne opskrift på en lun kartoffelsalat af Thomas Herman fra programmet 'Dyrk, høst, spis - Byhaver med Herman og Hertz'.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 600 g små nye kartofler
  • 2 kviste løvstikke
  • 20 g salt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl spirer af radise, rødbede, karse
  • 10 stk. salvieblomster

Rygeostesauce

  • 2 stk. æg
  • 1 stk. æggeblomme
  • 0,5 spsk. creme fraiche
  • 1 dl hønsefond
  • 250 g smør
  • 0,5 dl frisk estragon
  • 1 dl sherryeddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Gør kartoflerne klar:
    Skrub kartoflerne fri for jord og dæk dem med vand i en gryde. Tilsæt salt, løvstikke og knust hvidløg. Når vandet koger sættes timeren på 5 min herefter trækker kartoflerne 5 min før vandet hældes fra.
  2. Klip og vask de forskellige spirer i koldt vand. 
  3. Lav rygeostesaucen:
    Pluk bladene af estragonen og kog stilkene sammen med sherryeddiken til halvdelen er fordampet. 
  4. Kog hønsefonden op samtidig med, at smørret ligeledes bringes i kog. I en blender tilsættes æg, æggeblomme, indkogt sherryeddike frasigtet estragonstilke, rygeost, cremefraiche. Imens der blendes hældes den kogende hønsefond i, derefter det kogende smør og saucen smages til med salt og peber. Hak estragonbladene og vend dem i den varme sauce.
  5. Hæld saucen over de lune kartofler, drys med de vaskede spirer og server.