Dejlig mild fiskeret, som også børnene kan være med på. (©DR)

Kogte torskefileter med sennepssauce

December byder ofte på tung mad, så denne ret med torskefileter og sennepssauce er en god afveksling - og så er det tilmed hurtigt at lave.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Torskefileter

  • 500 g torskefileter
  • 2-3 dl vand
  • 0,5 spsk. salt
  • 2 stk. hele peberkorn
  • 1 smule dild
  • 1 spsk. smør

Sennepssauce

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl fiskebouillion
  • 1 smule mælk
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk. fiskesennep
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Kogt torsk:
    Læg fisken i en gryde. Hæld vandet over og tilsæt salt, peber, dild og fedtstof. Lad fisken koge ved svag varme i cirka 10 minutter. 
  2. Sennepssauce:
    Smelt smørret i en gryde og bag op med fiskeboullion og mælk. Kog godt igennem og tilsæt fløden.
  3. Smag saucen til med sennep, salt og peber. Server fisken med saucen og gerne kogte kartofler til.

  • TIP: Kan også serveres med reven peberrod, syltede rødbeder og grønærter.