Kokoretsi – græsk påske på spyd

Grækernes svar på italienernes porchetta. Sprød hele vejen rundt, en påskeklassiker, der sikrer, at hele offerlammet bliver spist.

(Foto: © Martin Neuert, DR)

Tidsmængde: 2 timer, 30 min Mængde: 10 pers.

Ingredienser

INDMAD FRA 3 LAM

  • Lever

  • Hjerte

  • Nyre

  • Mave

  • Lunger

  • Evt. Brisler

  • Tarme

Fremgangsmåde

Bestil det hos din slagter og få ham til at rense hele molevitten.

Sæt indmaden i store stykker på et passende spyd.

Bind det hele sammen med lammetarm, som du snurrer på, mens du drejer spydet.

Smør med olivenolie og drys godt med salt og peber.

Tilberedes over en sagte ild – eller på din grill med roterende rotisseri spyd i 2-2½ timer.

Skær kødet ud i passende stykker, drys med lidt oreganosalt og evt. lidt citronsaft. Spis brød, oliven og en god græsk salat til.