(©DR)

Kokos- og ananaskage

Giv dig i kast med denne ananaslignende kage, hvor kompotten giver dig en smag af ananas og dejen af kokos.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Ananaskompot

  • 800 g ananas på dåse
    (uden lage)
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. smør
  • 1,5 dl lage fra ananas
  • 11 dråber sour & tart
  • 1 blad husblas

Kokosdej

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 100 g kokosmel
  • 4 æg
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 165 g hvedemel
  • 1 revet skal af citron

Ananas Tourbillon

  • 2 dl ananasjuice
    (fra dåsen)
  • 4 blade husblas

Kokos cheesecake

  • 200 g chocolate branco
  • 200 g kokosmælk
  • 300 g de cream cheese
  • 45 g sukker
  • 50 g kokosmel
  • 2,5 blade husblas

Smørcreme

  • 200 g usaltet, blødgjort smør
    (tag den ud ad køleskabet, inden du starter)
  • 150 g æggehvide
  • 150 g sukker
  • 30 g kokosmælk

Pynt

  • 200 g brændt kokosmel
  • 1 blad rispapir
    (den runde)
  • Frugtfarve efter behov

Fremgangsmåde

Ananaskompot

  1. Sæt husblas i koldt vand i ca. 5 min.
  2. Lad alle ingredienser koge i en stor gryde. Rør i den jævnligt.
  3. Lad den simre, indtil ananasen er blevet karamelliseret og væsken næsten er dampet af. Husk at tage 2 skefulde af væsken for at
  4. blande husblas i.
  5. Blend med resten af kompotten, når den er færdig.
  6. Hæld ananaskompot i en frysepose og lad den køle ned i fryseren.
  7. Spred halvdelen oven på den første bund og resten oven på bund nummer to. Du behøver ikke at bruge det hele.

Kokosdej

  1. Blend kondenseret mælk, æg og kokosmel godt sammen i en blender. Tilsæt salt, mel og bagepulver.
  2. Blend igen hurtigt, indtil det hele er homogen.
  3. Del dejen i tre bageforme af 24 cm. Bag i forvarmet ovn ved 180 C varmluft i ca. 12 minutter. (Tjek efter 10 minutter).
  4. Lad kagen køle ned på en rist i fryseren. Skær bundene med en kagering på 20 cm.

Ananas Tourbillon

  1. Varm ananasjuice i mikrobølgeovnen. Vrid husblas fri for vandet og blend den med den varme juice.
  2. Hæld saften i tourbillon-form, mens den står i fryseren.

Kokos Cheesecake

  1. Sæt husblas i koldt vand i ca. 5 minutter.
  2. Smelt chokolade sammen med kokosmælk i en gryde ved lav varme.
  3. Blend alle ingredienser sammen med den smeltede chokolade med en stavblender.
  4. Hæld halvdelen af cremen oven på den første ananaskompot og den resterende halvdel oven på den anden bund med ananas.

Smørcreme

  1. Pisk æggehvide med sukker let. Tag den ovenpå vandbadet, mens du pisker, indtil sukkeret er smeltet og æggeblandingen er lun.
  2. Pisk smør sammen med kokosmælk i ca. 15 minutter, indtil du har en blød og blank creme.

Pynt

  1. Del i tre.
  2. Nederste lag er mørkest, midterste er mørk og øverste er næsten hvid.
  3. Gør rispapir vådt med gul og grøn pastafarve, form et sejl og lad den tørre i ovnen ved 60 C i 10 minutter.