Kokostrøfler
Mette Blomsterberg lavede i 'Det søde liv' denne skønne opskrift på små, lækre kokostrøfler, der er skønne som julegodter.
Trøffelcremen skal trække natten over og toppene skal køle et par timer i køleskab.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
6 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Kokostrøffel
- 250 g god lys chokolade 40%
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk. kokosmel
- 20 g blødt smør
Overtræk og pynt
- 250 g god lys chokolade 40%
- 100 g kokosmel
Fremgangsmåde
- Trøffelcreme:
Chokoladen hakkes så fint som muligt med en kniv og kommes op i en rimelig stor skål. Fløden og kokos bringes i kog og tages af varmen. - Halvdelen af den stadig varme fløde hældes over chokoladen. Rør godt med en gummidejskraber, til chokoladen bliver blank. Tilsæt nu resten af den varme fløde. Rør igen.
- Læg husholdningsfilm direkte ovenpå den færdige trøffelcreme og lad den stå køligt (ikke køleskab) til næste dag.
- Den stivnede creme kommes nu op i en stofsprøjtepose med en glat tylle i, og cremen sprøjtes ud på bagepapir i små, lige store flade toppe på størrelse med pebernødder. "Toppene" stilles i køleskab et par timer, inden de dyppes i tempereret chokolade.
- Temperering af lys chokolade:
Chokoladen hakkes fint. Halvdelen smeltes over vandbad til ca. 45 grader. Den anden halvdel kommes op i en lidt stor skål. Den smeltede del kommes nu hurtigt op i den usmeltede del, og de to smeltes nu automatisk sammen. - Kun hvis det er absolut nødvendigt, opvarmes chokoladen yderligere en anelse, ellers ikke.
- Dyp nu de afkølede trøffeltoppe i den tempererede chokolade og tril dem efterfølgende straks i kokosmelet. Vælg en skål at have kokosen i. Få en til at hjælpe dig - det er hyggeligt og meget lettere. Lad overtrækket hærde.
- TIP: Kokostoppene skal opbevares køligt (ikke i køleskab) i en tætsluttende dåse, og de kan holde sig ca. en uges tid. Men mon ikke de bliver spist hurtigt.
Sendt første gang 8.12 2010