Hjemmelavede julegodter smager bare bedre. (©DR)

Kokostrøfler

Mette Blomsterberg lavede i 'Det søde liv' denne skønne opskrift på små, lækre kokostrøfler, der er skønne som julegodter.

Trøffelcremen skal trække natten over og toppene skal køle et par timer i køleskab.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Kokostrøffel

 • 250 g god lys chokolade 40%
 • 1 dl piskefløde
 • 2 spsk. kokosmel
 • 20 g blødt smør

Overtræk og pynt

 • 250 g god lys chokolade 40%
 • 100 g kokosmel

Fremgangsmåde

 1. Trøffelcreme:
  Chokoladen hakkes så fint som muligt med en kniv og kommes op i en rimelig stor skål. Fløden og kokos bringes i kog og tages af varmen.
 2. Halvdelen af den stadig varme fløde hældes over chokoladen. Rør godt med en gummidejskraber, til chokoladen bliver blank. Tilsæt nu resten af den varme fløde. Rør igen. 
 3. Læg husholdningsfilm direkte ovenpå den færdige trøffelcreme og lad den stå køligt (ikke køleskab) til næste dag. 
 4. Den stivnede creme kommes nu op i en stofsprøjtepose med en glat tylle i, og cremen sprøjtes ud på bagepapir i små, lige store flade toppe på størrelse med pebernødder. "Toppene" stilles i køleskab et par timer, inden de dyppes i tempereret chokolade. 
 5. Temperering af lys chokolade:
  Chokoladen hakkes fint. Halvdelen smeltes over vandbad til ca. 45 grader. Den anden halvdel kommes op i en lidt stor skål. Den smeltede del kommes nu hurtigt op i den usmeltede del, og de to smeltes nu automatisk sammen.
 6. Kun hvis det er absolut nødvendigt, opvarmes chokoladen yderligere en anelse, ellers ikke. 
 7. Dyp nu de afkølede trøffeltoppe i den tempererede chokolade og tril dem efterfølgende straks i kokosmelet. Vælg en skål at have kokosen i. Få en til at hjælpe dig - det er hyggeligt og meget lettere. Lad overtrækket hærde.
 • TIP: Kokostoppene skal opbevares køligt (ikke i køleskab) i en tætsluttende dåse, og de kan holde sig ca. en uges tid. Men mon ikke de bliver spist hurtigt. 

Sendt første gang 8.12 2010