Serverer du suppen i små glas har du en nem lille forret til mange. (©DR)

Kold avokado-agurkesuppe med lakserogn og citrussalat

Avokado-agurkesuppe med lakserogn og citrussalat er en dejligt og forfriskende lille forret, som Anne Hjernøe lavede da hende og Anders Agger besøgte Skotland i DR1's sommertema om Brexitland. Server suppen som en forret til fire, eller til mange i små shotglas - da bliver der ca. til tolv personer.

Suppen skal køle i 1-2 timer inden servering.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

avokado-agurkesuppe

  • 2 agurker
  • 3 avokado
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 citron
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 glas lakserogn

Citrussalat

  • 2 appelsiner
  • 1 citron
  • 2 grape
  • 2 lime
  • 1 saltet citron
  • 2-3 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde

Avokado-agurkesuppe

  1. Skræl agurkerne, flæk dem på langs og fjern kernerne. Skær dem i grove stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med kødet fra avocadoerne, citronsaft, salt og peber. 
  2. Blend til du har en cremet og ensartet suppe. Smag den godt til og stil den på køl i et par timer. 
  3. Servér den i skåle til 4 personer, eller i shotglas til mange, top den med lakserognen. Servér gerne suppen sammen med røget laks og en citrussalat.

Citrussalat

  1. Skær alle citrusfrugterne i fileter og bland dem sammen med revet limeskal og finthakket skal fra en saltet citron. Kan du ikke skaffe saltet citron, så kan det godt udelades. 
  2. Dryp med ahornsirup og servér salaten til den røgede laks og den kolde avocado/agurkesuppe.