Kold avokado-agurkesuppe med lakserogn og citrussalat
Avokado-agurkesuppe med lakserogn og citrussalat er en dejligt og forfriskende lille forret, som Anne Hjernøe lavede da hende og Anders Agger besøgte Skotland i DR1's sommertema om Brexitland. Server suppen som en forret til fire, eller til mange i små shotglas - da bliver der ca. til tolv personer.
Suppen skal køle i 1-2 timer inden servering.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
avokado-agurkesuppe
- 2 agurker
- 3 avokado
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 citron
- flagesalt og friskkværnet peber
- 1 glas lakserogn
Citrussalat
- 2 appelsiner
- 1 citron
- 2 grape
- 2 lime
- 1 saltet citron
- 2-3 spsk. ahornsirup
Fremgangsmåde
Avokado-agurkesuppe
- Skræl agurkerne, flæk dem på langs og fjern kernerne. Skær dem i grove stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med kødet fra avocadoerne, citronsaft, salt og peber.
- Blend til du har en cremet og ensartet suppe. Smag den godt til og stil den på køl i et par timer.
- Servér den i skåle til 4 personer, eller i shotglas til mange, top den med lakserognen. Servér gerne suppen sammen med røget laks og en citrussalat.
Citrussalat
- Skær alle citrusfrugterne i fileter og bland dem sammen med revet limeskal og finthakket skal fra en saltet citron. Kan du ikke skaffe saltet citron, så kan det godt udelades.
- Dryp med ahornsirup og servér salaten til den røgede laks og den kolde avocado/agurkesuppe.