Kold kartoffelsalat smager fantastisk og er perfekt som tilbehør til grill, kødretter og til at tage med på skovturen. (©DR)

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat med cremet hvid dressing er fantastisk tilbehør til frikadeller og på en grillaften. Den klassiske opskrift med ymer og mayonnaise.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1,2 kg kartofler
  • 1 bundt purløg
  • 1 stk. løg
  • 3 dl ymer
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne og afkøl dem fuldstændig.

  2. Skær løget i små tern, hak purløget og bland begge dele sammen med alle de øvrige ingredienser til dressingen. Gem en smule purløg til pynt.  

  3. Smag dressingen til med salt og peber.

  4. Skær kartoflerne i mundrette tern og rør dem sammen med dressingen. Pynt med purløg inden servering.  

    TIP: Kartoffelsalat er perfekt tilbehør til grillpølser, frikadeller og mange andre slags kød.