Kold kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med cremet hvid dressing er fantastisk tilbehør til frikadeller og på en grillaften. Den klassiske opskrift med ymer og mayonnaise.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1,2 kg kartofler
- 1 bundt purløg
- 1 stk. løg
- 3 dl ymer
- 1 dl mayonnaise
- 1 tsk. dijon sennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne og afkøl dem fuldstændig.
- Skær løget i små tern, hak purløget og bland begge dele sammen med alle de øvrige ingredienser til dressingen. Gem en smule purløg til pynt.
- Smag dressingen til med salt og peber.
- Skær kartoflerne i mundrette tern og rør dem sammen med dressingen. Pynt med purløg inden servering.
TIP: Kartoffelsalat er perfekt tilbehør til grillpølser, frikadeller og mange andre slags kød.