Dejen til de lækre koldhævede boller kan røres sammen om aftenen, så bollerne kan være friskbagte om morgenen. (©DR)

Koldhævede boller

Klargør dejen til disse boller dagen før du skal bage dem, så du nemt og hurtigt kan få friskbagt morgenbrød eller en bolle med på madpakken. Bollerne bliver dejligt bløde og svampede af den lange hævetid.

Rør dejen sammen om aftenen

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 25 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 l koldt vand
  • 40 g gær
  • 6-8 dl hvedemel
  • 10 dl grahamsmel
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Vand, gær og salt røres sammen. Hæld grahamsmel og havregryn i og rør rundt. Tilsæt herefter hvedemel indtil dejen ikke er for flydende, men stadigvæk til at røre i. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl natten over.
  2. Næste morgen tændes ovnen på max varme varmluft. Bollerne plukkes forsigtigt med hænderne og lægges på en bageplade med bagepapir - de skal ikke æltes eller formes, da vi gerne vil holde på luften efter hævningen.  
  3. Sæt bollerne i ovnen og skru ned på 225 grader og lad bollerne bage i 15 min.
  4. Bollerne holder sig friske i en almindelig frysepose ved stuetemperatur og skal ikke køleskabet, da det gør dem hårde og tørre. 

  •  TIP: Bolledejen kan sagtens suppleres med kerner, rosiner, revne gulerødder eller andet, I kunne have lyst til.