De smager fantastisk, er sunde og nemme at lave. Her får du opskriften på de lækreste koldhævede rugboller. Foto: DR (©DR)

Koldhævede rugboller

Hjemmebagte boller er altid et stort hit, og når det er rugboller som disse, er de oven i købet også sunde. Nyd dem varme og lækre.

Dejen skal stå i køleskab natten over.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • 350 g rugmel
  • 350 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i koldt vand, tilsæt yoghurt, sukker og salt og rør sammen. Stil dejen tildækket i køleskab til næste dag.  
  2. Slå ikke dejen ned, men sæt boller af dejen af – på en plade med bagepapir – med en spiseske, som løbende dyppes i vand.  
  3. Bag bollerne i ca. 20 minutter i varmluftovn ved 180 grader midt i ovnen, sæt en bradepande med vand nederst i ovnen, så bollerne ”fluffer” op. Tag vandet ud efter cirka halvdelen af bagetiden.