Koldhævede rugboller
Hjemmebagte boller er altid et stort hit, og når det er rugboller som disse, er de oven i købet også sunde. Nyd dem varme og lækre.
Dejen skal stå i køleskab natten over.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 5 dl vand
- 20 g gær
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. salt
- 350 g rugmel
- 350 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i koldt vand, tilsæt yoghurt, sukker og salt og rør sammen. Stil dejen tildækket i køleskab til næste dag.
- Slå ikke dejen ned, men sæt boller af dejen af – på en plade med bagepapir – med en spiseske, som løbende dyppes i vand.
- Bag bollerne i ca. 20 minutter i varmluftovn ved 180 grader midt i ovnen, sæt en bradepande med vand nederst i ovnen, så bollerne ”fluffer” op. Tag vandet ud efter cirka halvdelen af bagetiden.