Denne opskrift på laks er perfekt at lave som en forret. (©DR)

Koldrøget laks med blinis og dild

Find her opskriften på koldrøget laks fra første afsnit i sæson ti af 'Nak og æd'.

Dejen skal stå på køl natten over.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 8-10 skiver koldrøget laks
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 2-3 dildkviste
  • 25 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 75 g boghvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 3 tsk. tørgær
  • 2 dl mælk
  • 2 æg delt i blommer og hvider

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel og boghvedemel sammen i en skål.  
  2. Tilsæt tørgær og salt.
  3. Lun mælken i en gryde og tilsæt denne sammen med æggeblommer. Rør det hele sammen.
  4. Lad det stå køligt til dagen efter.
  5. Pisk æggehviderne stive og dem vend forsigtigt i til en luftig dej.
  6. Smelt smørret på en pande.
  7. Læg små klatter af dejen på panden, og steg bliniserne gyldne på begge sider.
  8. Top hver blinis med lidt creme fraiche, skiver af røget laks og dild.
  9. Drys med friskkværnet sort peber.