Morgenmaden i den grønlandske natur i Nak & Æd. (©DR)

Koldrøget moskus med omelet og ristet rugbrød

Da Nikolaj og Jørgen var i Grønland med programmet Nak & Æd for at skyde en ren, startede de dagen inden jagten med morgenmad af koldrøget moskus med omelet, stegte svampe og ristet rugbrød.

Tilberedningstid: Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 løg
  • 100 g svampe
  • ½ grøn peberfrugt
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver rugbrød
  • koldrøget moskus i skiver

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg sammen med mælk. Krydr med salt og peber. 
  2. Snit løg, svampe og peberfrugt fint. Sauter dette kort på en pande i lidt af smørret, til de bliver let møre. Krydr med salt og peber. Fjern fra varmen og gem. 
  3. Smelt resten af smørret og hæld æggemassen på panden. Hæld svampefyldet oven på og lad det simre lidt - fold så sammen til en omelet og fjern fra varmen. 
  4. Rist rugbrødet og fjern fra varmen. Fordel omeletten ovenpå og top med røget moskus.