En anderledes kold grød, som ikke tager mere end 5 minutter at blande. Denne variant er blandt andet med skyr, hørfrø og havregryn. (Foto: Anna Skov Sørensen ©DR)

Køleskabsgrød med bær og skyr

En super nem og lækker morgenmadsgrød, der bare skal blandes og stilles i køleskabet natten over - og voila, morgenen efter er den klar til at blive spist. Havregryn og hørfrø opsuger mælken i løbet af natten, hvilket gør, at grøden bliver dejlig cremet.

Grøden forberedes aftenen inden, den skal spises.

Tilberedningstid: 5 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3/4 dl havregryn
  • 2 store spsk. skyr
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. honning
  • 1 håndfuld blandede bær

Fremgangsmåde

Aftenen inden grøden skal serveres gøres følgende:

  1. Kom alle ingredienser (gem nogle af bærrene til topping) i en skål og bland det sammen.
  2. Stil grøden i køleskabet.

Når grøden skal serveres:

  1. Tag grøden ud af køleskabet og top den med bær.


TIP: Du kan variere toppingen ud i det uendelige med forskellige nødder, frugt, frugtkompot osv.