Syndig konfektkage med lakrids og hvid chokolade. Toppen er flot mønster med italiensk marengs. (©DR)

Konfektkage med italiensk marengs

En skøn kage, der indeholder både hvid chokolade og lakrids, og som er toppet med en lækker marengs med ingefær.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Konfektkage

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g lyst rørsukker
  • 4 stk. æg
  • 2 spsk. rålakridspulver
  • 135 g mandelmel

Italiensk marengs med ingefær

  • 300 g sukker
  • 95 g vand
  • 1 stk. citron (saft)
  • 1,5 stang vanilje
  • 1,5 spsk. friskrevet ingefær
  • 3,75 stk. æggehvide

Fremgangsmåde

Lav konfektkage:

  1. Sæt ovnen på 175 grader alm. ovn.

  2. Smelt smør og chokolade over lav varme og køl det derefter af. 

  3. Pisk æg, rørsukker og lakridspulver/sirup luftigt og vend derefter den afkølede smør/chokoladeblanding i.

  4. Vend derefter mandelmelet i.

  5. Kagen bages i ca. 40 min. og sættes direkte på køl. 

Lav italiensk marengs med ingefær:

  1. Pisk æggehvider og 40 gram sukker til en luftig fransk marengs (put evt. ½ vaniljestang i).

  2. Vand, sukker, lime/citron og revet ingefær koges op til 118 grader, og hældes derefter i en lind strøm ned i den franske marengs, mens der piskes.

  3. Pisk derefter indtil massen bliver afkølet og stivner.

  4. Sprøjt marengsen ud over kagen og pynt med ristede hakkede mandler og pistacienødder, lakridspulver og mangostykker vendt i sukkerlage samt blåbærpulver.