Konfektsnitterne her kan fungere superfint som en lille værts- eller mandelgave i den søde juletid. (©DR)

Konfektsnitter

Hvad er jul uden konfekt? Kombinationen af marcipan og nougat hitter hos mange dansere. Her kommer den elskede konfekt i dejligt selskab med cognac. What's not to like? Opskriften giver cirka 24 konfektsnitter.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 110 g hasselnødder i flager
  • 145 g sukker
  • 120 g marcipanmasse
  • 100 g æggehvider
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 40 g hvedemel

Syltetøj

  • 2 blade husblas
  • 400 g abrikoser
  • Saft af 2 citroner
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • Cognac efter smag

Nougatganache

  • 6 blade husblas
  • 7,5 dl piskefløde
  • 450 g blød nougat

Marcipan-indlæg

  • 300 g marcipan

Pynt

  • 24 stk. bagte- og afskallede hasselnødder
  • 200 g hvid chokolade
  • 48 stk. sukkerkugler i røde farver
  • Noget bladguld
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Nougatganache:

  1. Her skal du lægge husblas i blød i koldt vand. Og i en kasserolle varmer du fløden op til kogepunktet. 
  2. Smelt husblas i den varme fløde og hæld den varme fløde over den bløde nougat. Kør den glat med en stavblender og sæt den straks på køl.
  3. Når den er under 5 grader kan den piskes luftig og stiv. Men pas på ikke at piske for meget, da den kan skille.

Bunde:

  1. Sukker og marcipan blandes i en rørskål.
  2. Æggehvider tilsættes sammen med nøddeflager. Rør ensartet og tilsæt herefter resten af ingredienserne. 
  3. Når dejen er kørt færdig, hældes den i en 24 ens forme og bages ved 180 grader i ca. 30 min.

Syltetøj:

  1. Hak abrikoserne fint.
  2. Kog dem med sukker og citronsaft til de er møre. Det tager ca 15 min.
  3. Stavblend abrikoserne og smag først herefter til med cognac. Lad sylten køle helt ned i en sprøjtepose .

Marcipan-indlæg:

  1. Rul marcipanen u til ca 0,5 cm tykkelse og skær firkantetstykker ud der er samme størelse som de bagte bunde. 
  2. Brænd dem med en gasbrænder. De må gerne tage meget farve, men ikke blive helt brændte.

Chokolade:

  1. Temperer chokoladen.
  2. Brug ca. 200 g som rulles ud til en tynd plade mellem 2 stykker bageplast.
  3. Lad det sætte sig på køl. Stik 24 små runde “mønter” ud. og skriv med mørkt chokolade nummer fra 1 til 24.
  4. Den sidste del af den hvide chokolade hældes i i sprøjtepose og de sprøjtes tynde snirkler over en lille kagerulle

Samling:

  1. Skær bundene til så kanterne bliver helt rene og skarpe.
  2. Sprøjt herefter en bane med cognac/abrikos sylt på bunden. 
  3. Tag en helt afkølet marcipan plade og læg den oven på syltetøjet. Sprøjt nougatganachen på marcipanen og pynt færdigt med chokolade mønter, snirkler, hasselnødder og sukkerkugler.