Konfektsnitter
Hvad er jul uden konfekt? Kombinationen af marcipan og nougat hitter hos mange dansere. Her kommer den elskede konfekt i dejligt selskab med cognac. What's not to like? Opskriften giver cirka 24 konfektsnitter.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Bunde
- 110 g hasselnødder i flager
- 145 g sukker
- 120 g marcipanmasse
- 100 g æggehvider
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 40 g hvedemel
Syltetøj
- 2 blade husblas
- 400 g abrikoser
- Saft af 2 citroner
- 1 vaniljestang
- 150 g sukker
- Cognac efter smag
Nougatganache
- 6 blade husblas
- 7,5 dl piskefløde
- 450 g blød nougat
Marcipan-indlæg
- 300 g marcipan
Pynt
- 24 stk. bagte- og afskallede hasselnødder
- 200 g hvid chokolade
- 48 stk. sukkerkugler i røde farver
- Noget bladguld
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Nougatganache:
- Her skal du lægge husblas i blød i koldt vand. Og i en kasserolle varmer du fløden op til kogepunktet.
- Smelt husblas i den varme fløde og hæld den varme fløde over den bløde nougat. Kør den glat med en stavblender og sæt den straks på køl.
- Når den er under 5 grader kan den piskes luftig og stiv. Men pas på ikke at piske for meget, da den kan skille.
Bunde:
- Sukker og marcipan blandes i en rørskål.
- Æggehvider tilsættes sammen med nøddeflager. Rør ensartet og tilsæt herefter resten af ingredienserne.
- Når dejen er kørt færdig, hældes den i en 24 ens forme og bages ved 180 grader i ca. 30 min.
Syltetøj:
- Hak abrikoserne fint.
- Kog dem med sukker og citronsaft til de er møre. Det tager ca 15 min.
- Stavblend abrikoserne og smag først herefter til med cognac. Lad sylten køle helt ned i en sprøjtepose .
Marcipan-indlæg:
- Rul marcipanen u til ca 0,5 cm tykkelse og skær firkantetstykker ud der er samme størelse som de bagte bunde.
- Brænd dem med en gasbrænder. De må gerne tage meget farve, men ikke blive helt brændte.
Chokolade:
- Temperer chokoladen.
- Brug ca. 200 g som rulles ud til en tynd plade mellem 2 stykker bageplast.
- Lad det sætte sig på køl. Stik 24 små runde “mønter” ud. og skriv med mørkt chokolade nummer fra 1 til 24.
- Den sidste del af den hvide chokolade hældes i i sprøjtepose og de sprøjtes tynde snirkler over en lille kagerulle
Samling:
- Skær bundene til så kanterne bliver helt rene og skarpe.
- Sprøjt herefter en bane med cognac/abrikos sylt på bunden.
- Tag en helt afkølet marcipan plade og læg den oven på syltetøjet. Sprøjt nougatganachen på marcipanen og pynt færdigt med chokolade mønter, snirkler, hasselnødder og sukkerkugler.