Kongobajer, husets kakaomælk
Brødrene Prices opskrift på en hjemmelavet kongobajer - eller bare en rigtig god chokolademælk. Nyd den både varm til hjemmebagte boller eller kold til en ristet med det hele!
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 l letmælk eller sødmælk
-
150 g
god chokolade
(min. 60%)
- 1 spsk. kvalitets kakao
-
2-3 spsk.
sukker med top
(efter smag)
Fremgangsmåde
- Hak chokoladen med en takket kniv - det er nemmere.
- Varm mælken op i en gryde, pisk kakaoen i, og når det er lige under kogepunktet, kommes chokoladen i.
- Smag til med sukker, afkøl den, si den for evt. små kakaoklumper og skind og sæt den i køleskabet natten over.
- Om den skal nydes kold eller lun er et spørgsmål om smag. En gammeldaws pølsemand har gerne et par kakaomælk stående tæt på risteren til særlige kunder.