Hjemmelavet Kongobajer - nyd den både varm og kold! (©DR)

Kongobajer, husets kakaomælk

Brødrene Prices opskrift på en hjemmelavet kongobajer - eller bare en rigtig god chokolademælk. Nyd den både varm til hjemmebagte boller eller kold til en ristet med det hele!

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 l letmælk eller sødmælk
  • 150 g god chokolade
    (min. 60%)
  • 1 spsk. kvalitets kakao
  • 2-3 spsk. sukker med top
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Hak chokoladen med en takket kniv - det er nemmere.

  2. Varm mælken op i en gryde, pisk kakaoen i, og når det er lige under kogepunktet, kommes chokoladen i.

  3. Smag til med sukker, afkøl den, si den for evt. små kakaoklumper og skind og sæt den i køleskabet natten over.

  4. Om den skal nydes kold eller lun er et spørgsmål om smag. En gammeldaws pølsemand har gerne et par kakaomælk stående tæt på risteren til særlige kunder.