Lav en aromatisk kryddersalt med lige de krydderurter du bedst kan lide. (©DR)

Koriander-basilikumsalt

Et herligt tidsfordriv af den nyttige slags, er at lave sit eget duftende og ekstremt anvendelige urtesalt. Brug lige de krydderurter du bedst kan lide, og giv din mad et strejf af friske urter.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 dl groft salt
  • 2 bundter basilikum
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt schweizisk mynte
  • 1 helt, nyt hvidløg
  • 2 røde chili uden kerner
  • 1 økologisk citron, skal heraf

Fremgangsmåde

  1. Pluk bladene af mynten, og skær de groveste stilke fra de andre urter.  
  2. Pil de yderste hinder af hvidløget, og skær det i 8 stykker. 
  3. Kør hele molevitten i foodprocessor til urterne er knust, men saltet stadig er helt. 
  4. Da der er mange urter i denne salt, tager det lang tid at tørre. Bred det ud i et meget tyndt lag, og lad det tørre i solen på en sommerdag, eller ved laveste varme i ovnen med ovnlågen på klem (max. 50 grader).