Camillas svar på risotto, Korn Otto (©DR)

Korn Otto

Korn Otto er en variant af risotto, den skønne cremede italienske klassiker. Denne her Korn Otto består af kogte korn af kæmpedurum, men andre korn af urhveder som spelt kan også bruges. Hele korn har langt længere kogetid end risottoris. Til gengæld koger de ikke ud, hvis de får lang tid i gryden. Derfor koger man kornene først, før de får deres -otto- behandling. Vær opmærksom på, at kornet skal stå i blød i rigeligt koldt vand dagen før.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g tørt kæmpedurum
  • 1,5 l hønsefond
  • 2 håndfuld tørrede svampe
  • 50 g smør
  • 100 g friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

  1. Sæt kornet i blød i rigeligt koldt vand dagen før, eller måske om morgenen, hvis de skal bruges om aftenen. 
  2. Kog dem knapt møre i saltet vand og dræn. Gem kogevandet, det er fint til suppe 
  3. Blød svampene op i kogende vand i ca. 20 min. Tag svampene op, hæld forsigtigt væsken fra og gem den. Der er som regel jord og sand i bunden, som skal væk. Kom svampene og kornene i gryden og tilsæt gradvist den varme fond og udblødningsvandet fra svampene. 
  4. Kog sagte under omrøring til fonden er opsuget, rør mere fond i, til det hele er brugt, og kornene ligger svøbt i en cremet rigtsmagende indkogt fond. Hvis det bliver for tørt, kan man bruge lidt af kogevandet fra kornene. Når det har en fin cremet konsistens, og alle korn er møre, tager man gryden fra ilden og drysser med parmesan og smørklatter. 
  5. Læg låg på og lad det stå i ti minutter. 

TIP: Spis som forret eller som tilbehør til f.eks. Osso buco. Det er ekstremt mættende og ekstremt godt.