Hvis du er dygtig til at lave korthuse bør du prøve at lave et i kage. Så kan det endda spises bagefter. (©DR)

Korthus-kage

Denne sjove korthus-kage var den hemmelige udfordring i det ottende program af Den store bagedyst 2018. Deltagerne skulle bage spillekort i mørdej, som skulle stables fint som et rigtigt korthus. Gør dem selv kunsten efter derhjemme.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Mørdej

  • 900 g hvedemel
  • 450 g smør
  • 300 g flormelis
  • 3 æg

Mønster

  • 100 g kakao
  • 75 g flormelis
  • lidt fedtspray

Farev

  • rød og sort pastafarve blandet med en lille smule vand

Fondant

  • 30 stk. skumfiduser
    (200 g)
  • 4 spsk. olie
  • 8 spsk. vand
  • ca. 1 kg flormelis

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Bland ingredienserne til mørdejen til en ensartet masse. Køl mørdejen.
  2. Rul mørdejen ud i få mm’s tykkelse. Skær dejen ud i stykker på 8 x 13 cm (du skal bruge 15 stk. – så lav f.eks. 18).
  3. Spray stykkerne let med en fedtspray. 
  4. Læg skabelonen over et dejstykke ad gangen. Drys, med en fin sigte, kakao blandet med flormelis henover i et ganske let lag, (lav afstand med et par grillspyd ell. lign. så skabelonen lige netop ikke rører dejen).
  5. Fjern skabelonen – spray igen ganske let for at fæstne kakaomønstret på mørdejen.
  6. Fordel kortene på bageplader – 6 på hver. Bag til de er gyldne – ved 200 grader i ca. 10-12 min. Køl ned.

Fondant

  1. Smelt skumfiduser med olie og vand i mikroovnen i cirka et minut. Rør gradvis flormelis i massen. Tilsæt flormelis til fondanten har en god konsistens.
  2. Rul fondanten ud i ca. 2 mm’s tykkelse og skær den til rektangler på 8 x 13 cm.
  3. Klistr fondanten fast til mørdejen med glasuren
  4. Mal kortene som spillekort efter eget valg i klør, spar, ruder hjerter 😊
  5. Byg et korthus i 3 etager.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 8