Koteletter i fad er en klassisk opskrift på en aftensmad, som hele familien kan lide. (©DR)

Koteletter i fad med bacon og champignoner

Den helt klassiske opskrift på koteletter i fad med fløde, bacon og champignoner er en tidsløs favorit - simpelthen fordi den smager godt. Koteletterne ligger i en cremet fløde-tomatsauce med paprika, og sikrer at kødet forbliver mørt. Koteletter i fad er en nem ret at lave, fordi den det meste af tiden passer sig selv i ovnen. Server med ris til og du har dejlig aftensmad, som de fleste kan lide.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 stk. svinekoteletter
  • 1 stk. stort løg
  • 150 g bacon
  • 250 g champignoner
  • 1 dåse flåede tomater
  • 0,5 dl piskefløde
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 tsk. salt
  • 1 smule peber
  • 2 dl bouillon

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Varm olivenolien op på en pande, steg koteletterne på hver side, så de får en fin stegeskorpe. Læg dem i et ildfast fad.
  2. Pil og hak løgene i fine tern, skær bacon i tern og champignoner i kvarte. Steg først løg og bacon på en pande, læg det over koteletterne, og steg derefter champignonerne.
  3. Læg champignons over på koteletterne. Hæld, flåede tomater, fløde, bouillon og paprika på panden. Kog saucen godt sammen. Smag den til med salt og peber og hæld den derefter over koteletterne. 
  4. Bag koteletterne i fadet i ovnen i ca. 20 minutter og server straks.  

  • TIP: Server hakket persille, kogt ris og salat, masser af kogte bønner eller ærter til koteletterne.