Koteletter med karry og stegte æbler

Koteletter, karry og æbler klæder hinanden perfekt, og denne opskrift er en nem måde at få en smagfuld hverdagsret ud af få ingredienser.

Svinekoteletter får en ekstra lækker smag, hvis de får tilsat karry (© DR)

Tidsmængde: 30 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 4 stk. svinekoteletter

  • 2 spsk. hvedemel

  • 1 spsk. karry

  • 1 tsk. salt

  • 25 g smør

  • 3 stk. æbler

  • 2 spsk. finthakket purløg

Fremgangsmåde

Gør koteletterne klar: Skær et par snit i fedtkanten på siden af koteletten, så de lettere holder faconen under stegningen. Bland mel med karry og salt og vend koteletterne i melblandingen.

Gør æblerne klar: Skræl æblerne, fjern kernehuset, skær dem i tern og bland dem med det finthakkede purløg.

Steg kødet: Brun smør på en stegepande og brun kødet på begge sider. Dæmp varmen og steg kødet videre til det er gennemstegt. Læg kødet på et varmt fad.

Kom lidt mere fedtstof på panden og steg æbletern/purløg heri til æblerne er møre, men ikke stegt helt i gennem.

Pynt koteletterne med æbler og server med løse ris eller kartofler.