Stegt slethvar smager fantastisk. Og når det som her efter Gorm Wisweh og Magnus Sonnes opskrift bliver serveret med en krabbe- og jordskokkesuppe, så bliver det ikke meget bedre. (©DR)

Krabbe- jordskokkesuppe med stegt slethvar og jordskokke- æblesalat

Her får du opskriften på en anderledes jordskokkesuppe, som er kogt på en fond af krabbe og grønkål og serveret med et stykke mørt stegt slethvar og en sprød salat. Opskriften er fra DR2-programmet 'Vild med fisk', hvor kokkene Gorm Wisweh og Magnus Sonne lavede anderledes retter emd fisk. Det tager noget tid at koge fond og suppe, men indsatsen og smagen er det hele værd.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

    Krabbe- grønkålsfond:

    • 1 stk. stor taskekrabbe
    • 1/4 stk. fennikel
    • 1 stk. løg
    • 2 stk. gulerødder
    • 1 kvist timian
    • 5 stk. dildkviste
    • 5 stk. persillekviste
    • 1/2 stk. citron
    • 1 dl mørk rom
    • 1 stk. flaske hvidvin
    • 3 l vand

    Krabbe- jordskokkesuppe:

    • 1 l krabbefond - se ovenfor
    • 200 g jordskokker
    • 1 dl piskefløde
    • 1 smule citronsaft
    • 50 g koldt smør
    • 1 smule salt og peber

    Salat

    • 50 g jordskokker
    • 50 g syrligt æble
    • 2 stængler grønkål
    • 1 smule salturt
    • 30 g ristede hasselnøddder
    • 1 kvist dild
    • 1/2 stk. citron

    Stegt slethvar

    • 2 stk. slethvar
      (ca. 150 g hver)

    Fremgangsmåde

    1. Krabbe- grønkålsfond:
      Læg alle ingredienserne til fonden i en gryde og kog det i en times tid. Si fonden fra. 
    2. Krabbe- jordskokkesuppe:
      Vaske og rens jordskokkerne og kog dem helt møre i fonden. Tilsæt piskefløde og varm igennem. Stavblend med koldt smør. Smag til med salt, citronsaft, peber og selvfølgelig mørk rom. 
    3. Salat:
      Vask og skræl æble og jordskokker og skær i tern. Hak grønkål, salturt, dild og nødder. Vend alle ingredienserne sammen til en fin salat og hæld lidt citronsaft over. 
    4. Stegt slethvar:
      Krydr slethvarstykkerne med salt og lad dem stå i 10 min. Steg dem på en varm pande, i olie til de er smukt gyldne på begge sider. Tilsæt en god klat smør til panden lige inden de skal tages af og lad smørret bruse om fisken. Anretning  
    5. Anretning:
      Anret fisk i bunden af en dyb, varm tallerken. Kom salat over. Hæld suppen over fisken ved bordet - skummende og varm. Nyd stor bourgogne til retten.