I stedet for at købe krabberne, kan du tage familien med ud til stranden, og fange jeres egne. (©DR)

Krabbebisque

Lækker suppe, med en dyb aromatisk smag fra de friske krabber. Perfekt til en sommeraften i familiens eller vennernes selskab.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 3-4 stk. krabber
    (Skallen fra krabberne)
  • 1 stk. gulerod
  • 2 stk. løg
  • 2 stk. porrer
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler blegselleri
  • 1-2 kviste timian
  • 1-2 stængler persillestilk
  • 2-3 blade laurbær
  • 8-10 stk. peberkorn
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 dl hvidvin
  • 0,5 l fiskefond
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 smule cayennepeber
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Olien opvarmes i en stor gryde. Krabbeskallerne, som skal være knust godt og grundigt, kommes i og steger for stærk varme i 8-10 minutter mens der vendes flittigt rundt.
  2. Så kommes de rensede og småt udskårne grøntsager ved og steger med til de er faldet sammen. Tomatpuréen kommes i og steger også med et øjeblik. Så kommes hvidvin på og fiskebouillon til skallerne er dækkede. Her kan man strengt taget godt bruge terninger eller færdigkøbt flydende fiskefond, men pas på med saltmængden i de pågældende produkter. Bedst bliver resultatet naturligvis hvis man bruger hjemmelavet fiskefond.
  3. Peberkorn og krydderbuket kommes i og fonden simrer i en lille times tid.
  4. Skum af en gang imellem. Så sies det hele og fonden koges ned til den smager rigtig godt og kraftigt. Fløden kommes ved og bisquen koges igennem og smages til med salt og peber og et nip cayennepeber. Man kan godt give den et lille skud cognac eller måske et skvæt Pernod hvis man synes. Inden servering koges suppen op og skummes evt. op med en stavblender.