Denne krabbebisque er lavet på utrolig smagfulde og lækre ingredienser og giver varme i både maven og kinderne. (Foto: Line Falch Christensen ©Lindhardt og Ringhof Forlag A/S)

Krabbebisque med cognac og krydderier

Her får du opskriften på en krabbebisque. En lækker skaldyrssuppe, som er utrolig smagfuld og god at varme sig på. Bisquen indeholder både cognac, ingefær, fennikel og en masse smagfulde krydderier, og så smager den himmelsk. Opskriften er fra bogen 'Rigtige Mænd - det nye hold', som er udgivet på Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 20-24 levende strandkrabber
  • Lidt vindruekerneolie
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 3 løg (hakkede)
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 dl cognac
  • 4 gulerødder
  • 4 persillerødder
  • 1 selleri
  • 1 porre
  • 1/2 fennikel
  • Ca. 25 g ingefær
  • 1 bakke cherrytomater
  • 2 l vand
  • 3 dl hvidvin
  • 1/4-1/2 dl fiskesauce
  • 2-3 spsk. tomatpuré
  • 3 laurbærblade
  • 4 dl kokosmælk
  • Lidt cayennepeber
  • Lidt salt
  • Lidt peber
  • 1 bundt frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Flæk de levende krabber på langs. Sørg for at have et godt greb om både kniv og krabbe. Knivspidsen skal hvile på skærebrættet, så kniven bare skal trykkes ned, og krabben bliver delt. Kom krabberne i en frysepose og bank dem med en kødhammer.
  2. Svits krabbestykker, løg, hvidløg og paprika hårdt i en gryde med olie i 5 minutter. Hæld cognac ved og antænd det med en lang lighter. Undlad at kigge ned i gryden samtidig eller at have gryden under emhætten, hvis du laver suppen indenfor.
  3. Rens og skær grøntsagerne i mindre stykker. Halver tomaterne. Kom grøntsager, vand, hvidvin, fiskesauce, tomatpuré og laurbærblade i gryden og lad det koge i 30 minutter.
  4. Lad derpå suppen hvile i 20 minutter og si den.
  5. Kom suppen tilbage i en ren gryde og kog den ind til ønsket styrke.
  6. Kom kokosmælk i og smag til med cayennepeber, salt og peber.
  7. Drys med friskhakket koriander eller hakket persille.


TIP: Spis suppen med friskbagt brød til.