Krakkede sild er en bornholmsk specialitet. (©DR)

Krakket sild

Brødrene Price er kommet til Bornholm i jagten på egnsretter, og møder her Kenny Persson, der har krakket sild så længe han kan huske. Krakkede sild er en bornholmsk specialiet, hvor saltede sildefilteler grilles over høj varme. Serveres gerne med rugbrød og sennep til.

Sildene skal trække i salt i køleskabet i 8 dage og derefter udvandes i 3 timer.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 12 stk. ferske sildefileter
  • 200-300 g groft salt
  • 6 skiver rugbrød
  • 1-2 dl sennep

Fremgangsmåde

  1. Tag en skål, læg et lag groft salt i bunden, læg sildefilleter ovenpå derpå igen salt - og sådan fortsætter du indtil du ikke har flere sildefileter. Sæt skålen overdækket i køleskabet i 8 dage.Efter 8 dage tager du skålen ud af køleskabet, skyller sildefileterne i rent vand

  2. Udvand derpå sildefileterne i en skål med rent vand i 3 timer. Skift vandet et par gange undervejs.

  3. Tør dem derpå grundigt på et rent viskestykke og så er de ellers klar til at komme på grillen eller over bålet. Det er kun skindsiden der skal grilles, og skindet skal blive sprødt og gyldenbrunt.

  4. Spis silden varm med godt rugbrød med smør og stærk sennep til. En øl og en dram er obligatorisk.