En smuk kransekagetop pynter på bordet til festlige lejligheder. (©DR)

Kransekagetop

Den første hemmelige udfordring i 6. sæson af Den store Bagedyst var denne opskrift på en flot kransekagetop. Kransekagen er perfekt til festlige lejligheder og selvfølgelig nytårsaften.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers.

Ingredienser

Kransekagemasse

  • 700 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 40 g æggehvide

Glasur

  • 300 g flormelis
  • 60 g æggehvider

Marcipanroser

  • 1 del marcipan
  • 1 del flormelis
  • lidt glukosesirup
  • grøn konditorfarve
  • rød konditorfarve

Fremgangsmåde

  1. Kransekagemasse
  2. Tænd ovnen på 210 grader. 
  3. Sæt æggehvider og melis over et vandbad og varm det op til 65 grader. 
  4. Bland æggehvidemassen med marcipanen. 
  5. Del massen op i 3 lige store klumper. 
  6. Rul hver klump ud i 60 cm. lange pølser. 
  7. Bank forsigtigt med håndfladen hen ad pølsen, så pølsen får en trekantet form. 
  8. Brug en lineal og mål pølsen op i stykker:
    1. stykke 8cm.  
    2. stykke 11cm.  
    3. Stykke 14cm.  
    4. Stykke 17cm.  
    5. Stykke 20 cm.  
    6. Stykke 23 cm.  
    7. Stykke 26 cm.  
    8. Stykke 29cm.
  9. Rejs kransekagestykket op og form en ring. 
  10. Sæt ringene på bagepladen og bag ringene i ca. 14 min.

Glasur

  1. Sigt flormelis i en skål og bland æggehviderne deri. Pisk massen så den er hvid og konsistensen er tilpas. Fold et kornet og put glasuren i. Sprøjt kransekagestykkerne med tynde glasur-"tunger". Du kan med fordel sprøjte kransekagen mens den er lun. 

Marcipanroser og blade

  1. Bland marcipan med flormelis og tilsæt glukosesirup. Bland til du opnår en ensartet masse. Del marcipanen i to dele og tilføj en passende mængde konditorfarve. Fold derefter 2 roser og 3 blade. 

Anretning

  1. Saml toppen til et tårn. 
  2. Sæt roser og blade på toppen af kransekagen. 
  3. Pynt med flag.   

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 1)