Krebinetter med dampet baconkrydret spidskål og grønne asparges
Krebinetter er en skøn god gammeldags ret, men her får I opskriften på en nem ret med krebinetter med bacon, grøntsager, radisesalat og røde og grønne fraichedressinger.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Krebinetter
- 500 g hakket svinekød 6-10 g fedt
- 4 grahamsmel
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 50 g tyndtskåret bacon
- 1 spsk. rapsolie
- 2 spsk. flydende margarine
Grøntsager
- 2 stk. spidskål, små
- 1 bundt grønne asparges
- 1 tsk. salt
Radisesalat
- 1 bundt radiser
- 1 dl eddike
- 1/2 dl vand
- 1-2 spsk. sukker
- 1 spsk. frisk dild
-
1 smule
salt og peber
(Efter smag)
Kold grøn fraichesovs
- 3,5 dl fraiche 5 pct.
- 4 spsk. karse
- 2 spsk. hakket purløg
- 2 spsk. hakket persille
- 1/2-1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. fintrevet løg
- 1 smule salt og peber
Kold rød fraichesovs
- 3,5 dl fraiche 5 pct.
- 2 stk. tomater
- 3 spsk. hakket persille
- 2 spsk. tomatpure
- 6-8 dråber tabasco
- 1 smule salt og peber
Fremgangsmåde
- Krebinetter:
Form kødet til 4 krebinetter som er ca. 1 ½ cm tykke. Vend dem i grahamsmel og krydr med salt og peber. Hæld margarinen på en stegepande og brun krebinetterne 1 minut på hver side. Dæmp varmen og færdigsteg dem 4-6 minutter på hver side – pas på, de ikke bliver for mørke. - Bacon:
Hæld 1 spsk. Olie på en varm pande og steg baconskiverne sprøde. Afkøl skiverne på køkkenrullepapir og hak eller smulder dem. - Kål og asparges:
Fjerne de yderste beskadigede blade på spidskålen. Halver kålhovederne på langs, skyl dem og skær hver halvdel i 3 stykker som hænger sammen i stokken. Skyl aspargeserne og knæk det nederste træede stykke af dem. - Hæld 3 dl. Vand og ½ tsk. Salt i en stor gryde og bring vandet i kog. Læg kål og asparges i gryden og damp grøntsagerne under låg i 4-5 minutter.
- Radisesalat:
Vask radiserne og skær roden af. Lad lidt af toppen sidde på, så du har noget at holde fast i, når de skal skæres. Skær dem i tynde skiver på et råkostjern eller mandolinjern. Pisk en marinade af eddike, vand, sukker, dild, salt og peber. Hæld marinaden over radiseskiverne og lad dem trække i 15-20 minutter. - Kold grøn fraichesovs:
Rør de friske krydderurter i fraichen. Smag til med sennep, revet løg, salt og peber. Sæt dressingen i køleskabet til resten af måltidet er klar. Rør sovsen op inden serveringen og pynt med en persilledusk eller lidt karse. - Kold rød fraichesovs
Rør fraichen op med hakket persille, tomatpure, tabasco, salt og peber. Vask tomaterne og skær dem i kvarte. Skrab kerner og saft ud af tomatbådene og skær tomatkødet i bitte små tern. Hæld tomaterne i dressingen og bland det godt. Sæt dressingen i køleskabet til resten af måltidet er klar. Rør sovsen op inden serveringen og pynt med en tomatbåd og lidt persille. - Servering:
Arranger krebinetter, spidskål og asparges på et serveringsfad og drys hakket bacon over grøntsagerne. Server radisesalat og kogte kartofler eller koldhævede rugboller samt en kold fraichesovs til.