En nem ret med krebinetter med bacon, grøntsager, radisesalat og røde og grønne fraichedressinger. Foto: DR (©DR)

Krebinetter med dampet baconkrydret spidskål og grønne asparges

Krebinetter er en skøn god gammeldags ret, men her får I opskriften på en nem ret med krebinetter med bacon, grøntsager, radisesalat og røde og grønne fraichedressinger.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Krebinetter

  • 500 g hakket svinekød 6-10 g fedt
  • 4 grahamsmel
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 50 g tyndtskåret bacon
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. flydende margarine

Grøntsager

  • 2 stk. spidskål, små
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 tsk. salt

Radisesalat

  • 1 bundt radiser
  • 1 dl eddike
  • 1/2 dl vand
  • 1-2 spsk. sukker
  • 1 spsk. frisk dild
  • 1 smule salt og peber
    (Efter smag)

Kold grøn fraichesovs

  • 3,5 dl fraiche 5 pct.
  • 4 spsk. karse
  • 2 spsk. hakket purløg
  • 2 spsk. hakket persille
  • 1/2-1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. fintrevet løg
  • 1 smule salt og peber

Kold rød fraichesovs

  • 3,5 dl fraiche 5 pct.
  • 2 stk. tomater
  • 3 spsk. hakket persille
  • 2 spsk. tomatpure
  • 6-8 dråber tabasco
  • 1 smule salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Krebinetter:
    Form kødet til 4 krebinetter som er ca. 1 ½ cm tykke. Vend dem i grahamsmel og krydr med salt og peber. Hæld margarinen på en stegepande og brun krebinetterne 1 minut på hver side. Dæmp varmen og færdigsteg dem 4-6 minutter på hver side – pas på, de ikke bliver for mørke.
  2. Bacon:  
    Hæld 1 spsk. Olie på en varm pande og steg baconskiverne sprøde. Afkøl skiverne på køkkenrullepapir og hak eller smulder dem.
  3. Kål og asparges:  
    Fjerne de yderste beskadigede blade på spidskålen. Halver kålhovederne på langs, skyl dem og skær hver halvdel i 3 stykker som hænger sammen i stokken. Skyl aspargeserne og knæk det nederste træede stykke af dem. 
  4. Hæld 3 dl. Vand og ½ tsk. Salt i en stor gryde og bring vandet i kog. Læg kål og asparges i gryden og damp grøntsagerne under låg i 4-5 minutter. 
  5. Radisesalat:
    Vask radiserne og skær roden af. Lad lidt af toppen sidde på, så du har noget at holde fast i, når de skal skæres. Skær dem i tynde skiver på et råkostjern eller mandolinjern. Pisk en marinade af eddike, vand, sukker, dild, salt og peber. Hæld marinaden over radiseskiverne og lad dem trække i 15-20 minutter. 
  6. Kold grøn fraichesovs:
    Rør de friske krydderurter i fraichen. Smag til med sennep, revet løg, salt og peber. Sæt dressingen i køleskabet til resten af måltidet er klar. Rør sovsen op inden serveringen og pynt med en persilledusk eller lidt karse.
  7. Kold rød fraichesovs
    Rør fraichen op med hakket persille, tomatpure, tabasco, salt og peber. Vask tomaterne og skær dem i kvarte. Skrab kerner og saft ud af tomatbådene og skær tomatkødet i bitte små tern. Hæld tomaterne i dressingen og bland det godt. Sæt dressingen i køleskabet til resten af måltidet er klar. Rør sovsen op inden serveringen og pynt med en tomatbåd og lidt persille.  
  8. Servering:  
    Arranger krebinetter, spidskål og asparges på et serveringsfad og drys hakket bacon over grøntsagerne. Server radisesalat og kogte kartofler eller koldhævede rugboller samt en kold fraichesovs til.