Krebseskallerne skal efter kogning knuses for at få alt den gode smag med i suppen. (©DR)

Krebsesuppe med dim sum

Da Jørgen og Nikolaj var ved Alling Å, fangede de en masse signalkrebs, som de lavede til lækre retter i det fri. Det blev blandt andet til denne asiatisk inspirerede krebsesuppe med små dim sum dumplings.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Krebsesuppe

  • 12 friske krebs
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tomatkoncentrat
  • 100 g blandede rodfrugter
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Dumplings

  • 200 g hvedemel
  • lidt vand

Desuden

  • 12 cherrytomater
  • 4 springløg

Fremgangsmåde

Krebsesuppe

  1. Kog krebs i kogende vand 2 minutter, tag op og køl af.
  2. Pil halerne ud af skallerne og gem. Hak skallerne groft og rist dem på en pande i olivenolie.
  3. Tilsæt tomatkoncentrat og brænd af. Kom i en gryde med rodfrugterne skåret i små stykker. Tilsæt også løg og hvidløg og dæk med vand. Lad det simre 30 minutter.
  4.  Sigt kraften over i en ny gryde og indkog denne kraftigt. Krydr med salt og peber og hæld fløde i. Lad det herefter simre til passende konsistens.

Dumplings

  1. Kom mel i en lille skål og tilsæt lidt vand, rør til en glat dej og lad den trække 15 minutter. Del i små klumper og udrul disse til flade cirkler.
  2. Tag krebsehalerne og hak dem fint. Rør dem med olivenolie, salt og peber. 
  3. Fordel farsen på de udrullede dejklumper og fold dejen omkring. Sæt derefter de små 'krebsepakker' ned i en dampkedel på mad papir,  og damp dem i 5-6 minutter.
  4. Tilsæt flåede sherrytomater og  skåret springløg til suppen. Fordel dej pakkerne i dyppe tallerkener og hæld suppen over. Server.