Krebsesuppe med dim sum
Da Jørgen og Nikolaj var ved Alling Å, fangede de en masse signalkrebs, som de lavede til lækre retter i det fri. Det blev blandt andet til denne asiatisk inspirerede krebsesuppe med små dim sum dumplings.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Krebsesuppe
- 12 friske krebs
- 3-4 spsk. olivenolie
- 2 tsk. tomatkoncentrat
- 100 g blandede rodfrugter
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
Dumplings
- 200 g hvedemel
- lidt vand
Desuden
- 12 cherrytomater
- 4 springløg
Fremgangsmåde
Krebsesuppe
- Kog krebs i kogende vand 2 minutter, tag op og køl af.
- Pil halerne ud af skallerne og gem. Hak skallerne groft og rist dem på en pande i olivenolie.
- Tilsæt tomatkoncentrat og brænd af. Kom i en gryde med rodfrugterne skåret i små stykker. Tilsæt også løg og hvidløg og dæk med vand. Lad det simre 30 minutter.
- Sigt kraften over i en ny gryde og indkog denne kraftigt. Krydr med salt og peber og hæld fløde i. Lad det herefter simre til passende konsistens.
Dumplings
- Kom mel i en lille skål og tilsæt lidt vand, rør til en glat dej og lad den trække 15 minutter. Del i små klumper og udrul disse til flade cirkler.
- Tag krebsehalerne og hak dem fint. Rør dem med olivenolie, salt og peber.
- Fordel farsen på de udrullede dejklumper og fold dejen omkring. Sæt derefter de små 'krebsepakker' ned i en dampkedel på mad papir, og damp dem i 5-6 minutter.
- Tilsæt flåede sherrytomater og skåret springløg til suppen. Fordel dej pakkerne i dyppe tallerkener og hæld suppen over. Server.