Kringle med æble og kanelremonce
En klassisk gærdejskringle med fyld af æble og en remonce med kanel og kardemomme. Sådan et stykke kringle kalder bare på en kop kaffe. Kagen bagte Jon i Den store bagedyst 2018.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Gærdej
- 50 g gær
- 3 æg
- 1½ kardemommekapsler, stødt
- 1 knivspids salt
- 60 g sukker
- 500-600 g hvedemel
- 1 dl mælk
- 175 g smør
Kanelremonce
- 100 g marcipan
- 125 g smør, blødt
- 100 g sukker
- 2 tsk. kanel
Fyld
- 1-2 æbler
Pynt
- perlesukker og mandelflager
Fremgangsmåde
Gærdej
- Start med at lune mælken til den er fingervarm.
- Bland gær, æg, kardemomme, salt og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt til den lune mælk.
- Tilsæt mel (men ikke alt) og ælt dejen godt i 5-10 minutter.
- Skær smør i små stykker, og tilsæt til dejen. Ælt dejen godt, til den er fast og en smule klistret, og lad den hæve i ca. 40 minutter.
Kanelremonce
- Bland marcipan, smør, sukker og kanel godt sammen til du har en fast masse.
- Skræl æblet, og skær i tynde skiver.
Dejen
- Når dejen er hævet, rulles den ud til ca. 1-1,5 cm's tykkelse i form af en aflang rektangel. på ca. 20 x 70 cm.
- Remoncen smøres ud i et jævnt lag, i den midterste tredjedel af kagen, og æblerne placeres rækkevis ovnepå.
- Skær tykke, skrå snit i dejen, på begge sider af fyldet, som flettes sammen, ind over fyldet. Lad kagen efterhæve i ca. 45-60 minutter.
- Pensl med æg, og drys med hakkede mandler og perlesukker.
- Bag i ovnen ved 210 grader i ca. 10-15 minutter, til kagen er gyldenbrun.