En skøn kringle med en frisk smag af tranebær og rabarber. (©DR)

Kringle med tranebær og rabarber

En moderne version af mormorkringlen her med tørrede tranebær, rabarber og pistacienødder. Kagen bagte Sara i Den store bagedyst 2018.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 0,75 dl mælk
  • 25 g gær
  • 20 g æg
  • 1 knivspids salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 270 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 135 g smør, blødt

Rabarber

  • 50 g tynde jordbærrabarber
  • 2 spsk. sukker

Fyld 1 - Remonce

  • 130 g smør, blødt
  • 130 g sukker

Fyld 2 - Pistacie

  • 10 g usaltede pistacienødder
  • 12 g mandelmel

Drys

  • 10 g usaltede pistacienødder, grofthakket
  • 40 g tørrede tranebær
  • æg til pensling
  • perlesukker til pynt

Fremgangsmåde

Dej

  1. Lun mælken til den er fingervarm og opløs gæren. Rør ægget ud heri.
  2. Tilsæt salt, kardemomme, smør, mel og sukker og ælt dejen i 5 min. evt. på røremaskinen.
  3. Lad den hvile lunt i 20 min.

Rabarber

  1. Skær rabarberne i 0,5 cm stykker og vend dem i sukker.

Fyld 1 - Remonce

  1. Pisk sukker og smør til det er hvidt. 
  2. Vej 60 gram af og sæt det til side. Kom resten i en sprøjtepose.

Fyld 2 - Pistacie

  1. Hak pistacienødderne i en minihakker. 
  2. Bland nødderne med de 60 gram remonce og ved mandelmel i. 
  3. Kom det i en sprøjtepose og lav en 40 cm lang pølse. Læg den på køl.

Samling

  1. Del dejen i to: 80 g skal bruges til fletningen, resten til bunden.
  2. Bunden rulles til en flade på 17 x 40 cm. Placer den på et stykke bagepapir. 
  3. Sprøjt remoncen herpå i to striber med 2 cm's mellemrum. Fordel rabarber, pistacienødder og tranebær mellem remoncen og fold siderne ind over. Husk at lime med æg mellem de to lag. Tryk dejen let sammen og tryk stangen lidt flad på midten.
  4. Den lille dej trilles til en lang pølse og rulles flad til en plade på 8 x 35 cm. Lav den tynd i midten, hvor fyldet skal ligge.
  5. Læg pistaciemassen i en stribe på midten bortset fra 2 cm i hver ende. Skær en den ene ende som en pil (45 grader) og skær skrå snit med 1,5 cm's mellemrum hele vejen ned langs siderne. I bunden skal der være en flap, som man kan lukke med. 
  6. Buk pilen og flapperne ind over fyldet og flet fra pileenden og hele vejen ned.
  7. Pensel bunden og midten af dem store stang med æg på midten og placer fletningen oven på.
  8. Træk bagepapiret over på en bageplade, pensel med vand og lad kringlen hæve  i 20-30 min. Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
  9. Pensel kringlen med æg og drys med perlesukker.
  10. Bag i 15 min. Dæk fletningen med en tynd strimmel sølvpapir og bag i 5 min. mere. 
  11. Drysses med hakket pistacienødder inden servering.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 4