Ligger du inde med noget krokodille kød, men mangler inspiration, så kig med her. (©DR)

Krokodille i kokos med tomat

Føler du dig modig i køkkenet? Så kan du kaste dig over denne opskrift på krokodille i kokos med tomat

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kød

  • 800 g krokodillefilet
  • 4 fed hvidløg
  • 2 rødløg
  • 1/2 tsk. sort peber
  • 2 spsk. olievenolie
  • 8 vagtelæg
  • 300 g kokosmel
  • en smule olie
    (til stegning)

Tilbehør

  • 20 stk. cherrytomater
  • 1 bakke champignons
  • 1 stk. grøn peber
  • 2 spsk. olivenolie
    (til stegning)

Fremgangsmåde

  1. Riv hvidløg og rødløg helt fint på den fine side af rivejernet.
  2. Kom i en skål sammen med sort peber, olivenolie og salt. Bland det sammen.
  3. Istandgør krokodillekødet, og skær det i mindre stykker.
  4. Bank dem godt med en hammer, så de bliver bløde.
  5. Kom i skålen, og bland sammen med marinaden.
  6. Lad kødet trække i dette mindst en time, eller til næste dag for at mørne kødet.
  7. Tag op af marinaden, og panér det sammen i piskede vagtelæg og kokosmel.
  8. Varm olien op, og dybsteg krokodillestykkerne, så de bliver gyldne over det hele.
  9. Tag op, og dryp af. Drys med fint salt.
  10. Skær den grønne peber i mindre stykker.
  11. Varm olien op, og kom svampe heri, og rist dem gyldne.
  12. Tilsæt peberfrugter, og rist videre nogle minutter.
  13. Kom tomat ved, og fjern fra varmen.
  14. Krydder med salt og peber, og servér sammen med krokodille.