Krokodille a la orange
Find her 'Nak og æd's opskrift på krokodille a la orange - perfekt hvis du vil imponere dine gæster.
Tilberedningstid:
1 time, 15 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Kød
- 800 g krokodillefilet
- 2-3 spsk. olievenolie
- 4 appelsiner
- 1 dl hvidvinseddike
- 150 g smør
- 3-4 stk. sølvbeder
Kartoffelmos
- 600 g store kartofler
- 100 g smør
- 4 spsk. olivenolie
- 2 dl mælk
Fremgangsmåde
- Skær tynde strimler af appelsinskrællen, og kom i koldt vand.
- Bring det i kog, og si vandet fra, og tilsæt så nyt vand igen. Kog sådan 5 gange med frisk vand.
- Tag to af appelsinerne, og skær fileter af frugtkødet.
- Pres saften fra alle appelsinerne, og gem det i en lille skål.
- Kom eddiken i en gryde, og indkog den.
- Tilsæt saft, og indkog den til halv mængde.
- Pisk kolde smørterninger i, mens du svinger rundt, så saucen bliver cremet og tyk.
- Krydder med peber. Tilsæt nu appelsinskal og fileter. Hold den lun.
- Skræl og del kartoflerne. Kom i en gryde med koldt vand, og krydder med salt.
- Bring i kog, og lad dem koge helt møre.
- Sigt vandet fra, og mos kartoflerne.
- Krydder med salt og peber, og pisk så smør, olie og mælk i. Rør det godt sammen.
- Istandgør sølvbederne, og fjern toppen. Skær stokkene i mindre stykker.
- Svits dem i lidt olivenolie, så de bliver møre. Krydder med salt og peber.
- Skær krokodillekødet ud i tynde skiver, og drys olie over.
- Krydder med salt og peber, og grill dem direkte på risten ved bålet, så de tager farve og får røgsmag.
- Anret kødet i et fad, og fordel sauce og sølvbeder over. Servér med kartoffelmos ved siden af.