Vil du spice din krokodille-ret op? Så prøv denne opskrift på krokodille a la orange. (©DR)

Krokodille a la orange

Find her 'Nak og æd's opskrift på krokodille a la orange - perfekt hvis du vil imponere dine gæster.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kød

  • 800 g krokodillefilet
  • 2-3 spsk. olievenolie
  • 4 appelsiner
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 150 g smør
  • 3-4 stk. sølvbeder

Kartoffelmos

  • 600 g store kartofler
  • 100 g smør
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Skær tynde strimler af appelsinskrællen, og kom i koldt vand.
  2. Bring det i kog, og si vandet fra, og tilsæt så nyt vand igen. Kog sådan 5 gange med frisk vand.
  3. Tag to af appelsinerne, og skær fileter af frugtkødet.
  4. Pres saften fra alle appelsinerne, og gem det i en lille skål.
  5. Kom eddiken i en gryde, og indkog den.
  6. Tilsæt saft, og indkog den til halv mængde.
  7. Pisk kolde smørterninger i, mens du svinger rundt, så saucen bliver cremet og tyk.
  8. Krydder med peber. Tilsæt nu appelsinskal og fileter. Hold den lun.
  9. Skræl og del kartoflerne. Kom i en gryde med koldt vand, og krydder med salt.
  10. Bring i kog, og lad dem koge helt møre.
  11. Sigt vandet fra, og mos kartoflerne.
  12. Krydder med salt og peber, og pisk så smør, olie og mælk i. Rør det godt sammen.
  13. Istandgør sølvbederne, og fjern toppen. Skær stokkene i mindre stykker.
  14. Svits dem i lidt olivenolie, så de bliver møre. Krydder med salt og peber.
  15. Skær krokodillekødet ud i tynde skiver, og drys olie over.
  16. Krydder med salt og peber, og grill dem direkte på risten ved bålet, så de tager farve og får røgsmag.
  17. Anret kødet i et fad, og fordel sauce og sølvbeder over. Servér med kartoffelmos ved siden af.