Kronhjorten forsvinder hurtigt fra tallerkenen, når den serveres som denne gryderet med kirsebærøl og svampe. (©DR)

Elegant gryderet med kronhjort, kirsebærøl og svampe

De lyserøde øl skal på bordet, når denne kronhjort skal serveres. Kronhjortekølle bliver her til en smagfuld og elegant gryderet, som er er særligt god, når venner og familie skal forkæles lidt ekstra. Opskriften lavede Nikolaj Kirk i programmet Nak & Æd.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g kronhjortekølle
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 stk. selleri
  • 2 dl kirsebærøl
  • en smule honning
  • 4 dl piskefløde
  • 2-3 kviste persille

Fremgangsmåde

  1. Skær kronhjortekødet i tern. Krydr med salt og peber.
  2. Brun kødet af i en gryde med smør. Snit løg og hvidløg fint og kom ved kødet. Lad det hele stege sammen nogle minutter. Hæld kirsebærøl over og kog let ind. 
  3. Tilsæt honning og vand. Lad det hele koge mørt i cirka 2 timer under låg. 
  4. Fjern låget og tilsæt piskefløde. Lad det hele simre sammen så sovsen bliver tyk.
  5. Del svampene i grove stykker og steg den gyldne på en pande i smør. Tilsæt til gryden sammen med grofthakket persille.
  6. Server rygende varmt.