Der er ingen grund til at snitte grøntsagerne fint - her venter der gæsterne et mere rustikt syn i en elegant ret med kronhjort. (©DR)

Kronhjortebøffer med pastinak, judasøre og brændenælder

Kronhjortbøffer med lækkert tilbehør af lækre grøntsager er en skøn vildtret, som Nikolaj Kirk lavede i programmet Nak & Æd. Server som en lækker aftenret, når det gerne må være særligt godt.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g Kronhjortfilet
  • en smule smør
  • 4 stk. pastinak
  • 1 stk. lille skål med judasøre
  • 1 stk. lille skål med plukkede brændenælder

Fremgangsmåde

  1. Skræl pastinakkerne og skær toppen fra. Kog dem herefter helt møre og løft op af vandet. 
  2. Kog brandnælderne i kogevandet i 3-4 minutter og løft op og køl ned. Pres vandet ud af nælderne og hak dem fint. 
  3. Smelt lidt smør i en gryde, og læg pastinakkerne heri. Brun dem godt over det hele, uden at de bliver sorte. 
  4. Snit judasørene fint og tilsæt dem sammen med de kogte brændenælder. Krydr med salt og peber og lad det simre sammen. 
  5. Del kronhjortefileten i fire store bøffer. Krydr disse med salt og friskkværnet peber. Steg på en varme pande i smør og olie. De skal brunes godt af og steges nogle minutter på hver side. Fjern fra varmen og lad hvilke lidt.
  6. Server bøfferne med pastinakker og nælder.