En lækker ret, der indbyder til efterårs hygge med familien eller vennerne og et godt glas rødhvin. (©DR)

Kronhjortgryde med peberbacon

Kronhjort har ofte en kraftig smag, og har derfor brug for modspil her i form af rødhvin, hvidløg, persille og peberbacon

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g kronhjortkølle, inderlår eller klump
  • 100 g peberbacon
  • 1 smule plukket småbladet timian
    (almindelig timian kan også bruges)
  • 5-6 stk. persillerødder
  • 0,5 fed hvidløg
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 75 cl rødvin
    (1 flaske)
  • 1 smule smør
  • 1 smule persille

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet i tynde skiver og bank dem eventuelt let. Krydr med salt og peber, fordel bacon ud over og drys med timian.
  2. Derpå rulles de tynde skiver sammen og lukkes med en-to tandstikkere.
  3. Brun alle hjorterullerne godt af i smørret på en pande. Tilsæt persillerødder og hvidløg. Drys melet ud over og lad det brune.
  4. Hæld rødvin på og lad det herefter simre næsten væk. Nu hældes 1 liter vand over og der lægges låg på.
  5. Lad det koge i ca. 1 time indtil kødet er mørt. Krydr med salt og peber. Sving smørret i, og drys persille over og server. Du kan eventuelt fjerne tandstikkerne før du serverer.