Vildt kølle med en dyb og kraftig smag. (©DR)

Kronkalv

Kølle af krondyrkalv marineret i rødvin og krydderurter, som steges i ovnen med bacon og sky fra marinaden. Skønt, mørt og smagfuldt kød til en god middag. Opskriften lavede Anne Hjernøe, da hende og Anders Agger var i Skotland med DR1's sommertema om vores naboer fra Brexitland.

Kronkalven skal marinere natten over.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kølle fra krondyr
    (eller anden vildt kølle)
  • 1 flaske rødvin
  • 10 laurbærblade
  • 10 enebær
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 300-400 g god bacon
  • en god salt vand

Fremgangsmåde

  1. Hvis køllen er meget stor skæres den i 2-3 store stykker, som befries for hinder med en skarp kniv og trækker natten over, i en blanding af rødvin, laurbærblade og enebær. 
  2. Næste morgen drysses stykkerne med salt og peber. Lægges på en bagerist og pakkes ind i tynde skiver af bacon. 
  3. Sæt risten over en bradepande og hæld en god slat rødvin og vand i bunden. Stil kødet i en 200 grader varm ovn. 
  4. Dryp gerne kølle og bacon og det hele undervejs med væden, men stop i tide, så baconen når at blive sprød. Steg kødet i ovnen i ca. 1 times tid. Brug gerne et stegetermometer undervejs. Kødet skal gerne have en kernetemperatur på 62-65 grader.