Pynt kagerne med glasur, glimmer og krymmel - Børnene vil elske det. (©DR)

Krydderkager

Bagedystdommer Katrine Foged Thomsen har lavet denne nemme opskrift på krydderkager til jul, der smager dejligt af alle julens varme krydderier. Kagerne kan laves i alverdens former, og sammen med børnene kan man få mange timer til at gå, med at pynte kagerne med glasur og hænge dem op i huset eller på juletræet.

Dejen skal trække natten over i køleskab.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Krydderkager

  • 60 g smør
  • 2 dl brun farin
  • 2 dl sirup
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 8 dl hvedemel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 dl mælk

Glasur

  • 1-2 stk. æggehvide
  • 200 g flormelis

Fremgangsmåde

Krydderkager

  1. Smelt smørret sammen med brun farin og sirup i en gryde. Rør til det er kølet af. 
  2. Opløs natron i mælken og rør det i gryden. 
  3. Tilsæt hvedemel og krydderier, og arbejd det hele sammen til en dej. Lad dejen hvile natten over i køleskabet.
  4. Sæt ovnen på 175 grader, og tag dejen ud af køleskabet ,lidt inden du skal rulle den ud. 
  5. Rul dejen ud i ca. en halv centimeters tykkelse og stik figurer ud i ønskede former.
  6. Bag kagerne midt i ovnen i cirka 15 minutter ved 180 grader. Lad kagerne køle af. 

Glasur

  1. Pisk æggehvider og flormelis sammen til en fast sej masse. Farv evt. i ønskede farver.
  2. Kom glasuren i en sprøjtepose og dekorer frit fra fantasien.

Opskriften findes i samlingen

Jul - med Timm, Markus og Katrine