Krydderkager
Bagedystdommer Katrine Foged Thomsen har lavet denne nemme opskrift på krydderkager til jul, der smager dejligt af alle julens varme krydderier. Kagerne kan laves i alverdens former, og sammen med børnene kan man få mange timer til at gå, med at pynte kagerne med glasur og hænge dem op i huset eller på juletræet.
Dejen skal trække natten over i køleskab.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Krydderkager
- 60 g smør
- 2 dl brun farin
- 2 dl sirup
- 2 tsk. natron
- 2 tsk. stødt nellike
- 1 tsk. stødt kanel
- 8 dl hvedemel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 dl mælk
Glasur
- 1-2 stk. æggehvide
- 200 g flormelis
Fremgangsmåde
Krydderkager
- Smelt smørret sammen med brun farin og sirup i en gryde. Rør til det er kølet af.
- Opløs natron i mælken og rør det i gryden.
- Tilsæt hvedemel og krydderier, og arbejd det hele sammen til en dej. Lad dejen hvile natten over i køleskabet.
- Sæt ovnen på 175 grader, og tag dejen ud af køleskabet ,lidt inden du skal rulle den ud.
- Rul dejen ud i ca. en halv centimeters tykkelse og stik figurer ud i ønskede former.
- Bag kagerne midt i ovnen i cirka 15 minutter ved 180 grader. Lad kagerne køle af.
Glasur
- Pisk æggehvider og flormelis sammen til en fast sej masse. Farv evt. i ønskede farver.
- Kom glasuren i en sprøjtepose og dekorer frit fra fantasien.