På bare 10 minutter kan du lave denne lækre kryddermayonnaise med chili. Foto: DR (©DR)

Kryddermayonnaise med chipotle chili

Kryddermayonnaise er en fantastisk spise, og den passer perfekt til mange kød- og fiskeretter, som del af et tapas-bord eller som snack med brød eller grøntsagsstave. Anne Hjernøe laveden denne nemme opskrift i programmet 'Anne og Anders i USA'.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 stk. æg
  • 5 dl smagsneutral olie, f.eks. rapsolie
  • 1 smule flagesalt
  • 1/2-1 stk. lime
  • 1/2 tsk. vaniljekon
  • 1/2 tsk. stødt chipotle chili
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  1. Slå ægget ud i en stor skål og tilsæt olien dråbevis mens du pisker kraftigt med en håndmikser eller et piskeris. 
  2. Mayonnaisen vil gradvist tykne. Jo tykkere den bliver jo mere olie kan du tilsætte ad gangen. 
  3. Når mayonnaisen er helt tyk, og olien er brugt, smager du den til med salt, limeskal, vaniljekorn, chipotle samt friskhakket purløg. 
  4. Servér mayonnaisen til softshell crabs eller snowcrabs.  
    TIP: Portionen bliver stor. Du kan også bruge et halvt æg, hvis du vil have knapt så megen mayo, men den kan sagtens holde i køleskabet i 3-4 dage.