Krydderurtepesto
Lav din egen krydderurtepesto, som kan bruges i et utal af retter. Opskriften er fra kogekone Camilla Plum, og pestoen kan blandt andet bruges som pastasauce, i kartoffelmos, til at vende dampede grøntsager og kogte kartofler i, eller en skefuld i tomat- eller minestronesuppe. Den er også god til stegt kød og fisk.
Tilberedningstid:
10 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Pesto
- 1 bundt blandede urter - fx ramsløg
- 0,5 dl olivenolie
- 0,5 dl pinjekerner
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk. saltede kapers
- 50 g parmesan
- 1 knivspids salt og peber
- 1 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- Alt blendes til en lidt grynet sauce.
- Pestoen kan med fordel laves når urterne er rigelige og billige.
TIP: Pestoen kan også laves med ramsløg.