Camilla Plum laver denne dejlige krydderurtepesto med blandt andet kapers, parmesanost og pinjekerner. (©DR)

Krydderurtepesto

Lav din egen krydderurtepesto, som kan bruges i et utal af retter. Opskriften er fra kogekone Camilla Plum, og pestoen kan blandt andet bruges som pastasauce, i kartoffelmos, til at vende dampede grøntsager og kogte kartofler i, eller en skefuld i tomat- eller minestronesuppe. Den er også god til stegt kød og fisk.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Pesto

  • 1 bundt blandede urter
  • 0,5 dl olivenolie
  • 0,5 dl pinjekerner
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. saltede kapers
  • 50 g parmesan
  • 1 knivspids salt og peber
  • 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Alt blendes til en lidt grynet sauce. 
  2. Pestoen kan med fordel laves når urterne er rigelige og billige.

TIP: Pestoen kan også laves med ramsløg.