Lækre og krydrede kødboller i tomatsauce. (©DR)

Krydrede kødboller i tomatsauce

Lav dine egne krydrede kødboller, som er et sikkert hit hos børnene. Opskriften er lavet af Anne Hjernøe og er inspireret af det spanske køkken, krydret med hvidløg, paprika og rosmarin og med en dejlig tomatsauce fyldt med krydderurter. Retten kan blandt andet nydes med friskbagt brød og saltede kartofler.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hakket økologisk oksekød
  • 1 smule salt
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. rasp
  • 1 sjat mælk
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 smule rosmarin

Tomatsauce

  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 stk. lauerbærblade
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 1 sjat sød sherryeddike
  • 1 smule sukker
  • 1 smule salt
  • 1 smule friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater

Fremgangsmåde

Kødboller

  1. Alle ingredienserne røres sammen til en god fars. Lav kødboller af farsen og læg dem i et fad.

Tomatsauce

  1. Steg finthakket løg og hvidløg i olie til de er glasklare i konsistensen. Tilsæt laurbærblade og rosmarinstilke og steg det med. Kom en slat sherryeddike på og lad det koge ind. Tilsæt tomaterne og lad saucen koge i et kvarters tid. Smag saucen til med sukker, salt og peber og hæld saucen over kødbollerne til de er halvt dækkede. Kom fadet med kødboller og tomatsauce i ovnen i ca. 20 minutter, alt efter kødbollernes størrelse, ved 200 grader.

    TIP: Spis kødbollerne med friskbagt brød, saltede kartofler, og en god bitter salat.