Krydret gløgg & jule cava
Lækker krydret julegløgg og jule cava, der kan serveres til en julefrokost, eller imens gæsterne venter på stegen, juleaften.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Gløggkoncentrat
- 0,5 stk. usprøjtet appelsin
- 2 stk. hele kanelstænger
- 2 blade laurbær
- 2 stk. stjerneanis
- 0,5 tsk. hel sort peber
- 0,5 spsk. hel allehånde
- 0,5 spsk. hele nelliker
- 0,5 tsk. hel kardemomme
- 30 g brun farin
- 2,5 dl vand
Gløgg
-
0,75 cl
rødvin
(1 flaske)
- 1 smule madelsplitter
- 1 smule rosiner
Jule cava
-
1 dl
gløggkoncentrat
(Se ovenfor)
- 4-6 stk. stjerneanis
-
150 cl
halvtør kold cava pr. person
(spumante eller cremant kan også bruges)
Fremgangsmåde
Klik play på videoen herunder og se, hvordan Mette Blomsterberg laver gløggekstrakten
- Gløggkoncentrat:
Vask appelsinen og skær den i grove stykker. Kom appelsinstykkerne, alle krydderierne, farin og vand op i en kasserolle. Bring det hele til kogepunktet og lad det småsimre i 10 minutter under låg. Tag kasserollen af varmen og lad det hele trække under låg i ca. 2 timer. - Sigt hele herligheden over i en ny gryde, tilsæt rødvinen og varm nænsomt gløggen op til 80 grader. Rist mandelsplitterne kort i ovnen eller på en tør pande. Afkøl dem ved stuetemperatur.
- Kom mandelsplitter og rosiner i flotte glas, hæld den rygende varme gløgg over og server straks, evt. med hjemmebagte småkager til.
- Jule cava:
Kom et par spiseskefulde gløggkoncentrat op i 4-6 stk. smukke champange glas. Kom en hel stjerne anis op i hvert glas. - Hæld derefter kold Cava over og server straks.