Krydret gulerodssuppe
En fyldig og krydret gulerodsuppe med spidskommen, paprika og hvidløg er dejlig og nem aftensmad på en kødfri dag. Server med godt brød til og eventuelt nogle ristede græskarkerner til drys. Opskriften lavede kok Jesper Vollmer i programmet Spis og spar.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. smør
- 2 kg gulerødder
- 1/2 tsk. paprika
- 1/2 tsk. spidskommen
- ca. 1 l hønse- eller grøntsagsbouillon
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at snitte løg og hvidløg fint, og steg dem let af i smørret i en stor gryde
- Skær gulerødderne i grove stykker, og kom den op til løgene. Krydr med krydderierne, og hæld bouillonen ved. Lad det simre til gulerødderne er helt møre.
- Blend suppen og smag til med salt og peber.