Lækre knækbrød til den lille sult. (©DR)

Krydret knækbrød med ingefær

Disse fine, rune knækbrød bagte Jasmin i Den store bagedyst som en favoritbagning. De sprøde knækbrød er krydret med ingefær og kanel og drysset med sukker. Knækbrødene er gode som en lille sød snack eller et lækkert mellemmåltid.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 dl lunkent vand
  • 175 g rugmel
  • 300 g hvedemel
  • 4 tsk. kanel
  • 3 tsk. ingefær
  • 150 g smør
  • 1½ dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Tænd for ovnen på 225 grader (alm ovn). 
  2. Opløs gæren i det lune vand. Lun mælken og smelt smørret heri. 
  3. Bland mel, ingefær og kanel sammen. Tilsæt salt og sukker til gærblandingen. 
  4. Tilføj melblandingen lidt efter lidt sammen med smør-mælken til dejen, mens den røres sammen. Dejen skal æltes godt igennem og være let klistret. 
  5. Lad dejen hvile i 15 min. Klargør tre bageplader med bagepapir. 
  6. Del dejen i tre lige store stykker. Rul hver klump ud i et tyndt fladt lag - ca. 2 mm. tykt - og udstik 16 knækbrød pr. plade. Hvert knækbrød skal ca være 8 cm i diameter. 
  7. Udstik også et lille hul i midten af hvert knækbrød. Rul med en knækbrødsrulle eller prik knækbrøddende med en gaffel i et fint mønster. 
  8. Placér 16 knækbrød på hver bageplade. Drys evt. med lidt kanel og sukker.
  9. Når en bageplade er fyldt op sættes den i ovnen og bager i 5-7 min. ved 225 grader øverst i ovnen.  
  10. Derefter tages den ud og den næste plade bages ligeså - og så fremdeles. 
  11. Når den 3. plade er i ovnen skrues ned på 130 grader. Når denne plade også har været i ovnen i 5 min., sættes de to øvrige plader ind og alle tre plader bager færdig i ca. 30-40 min ved 130 grader. Tjek jævnligt om knækbrødene lyder hule, når du banker på dem. De skal være sprøde!  

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 3