Krydret rødkål med tranebær er nemt og hurtigt tilbehør til kødretter (©DR)

Krydret rødkål med tranebær

Rødkål er fantastisk tilbehør til kødretter, og i denne nemme opskrift laver Delia Smith en rødkål med tranebær og krydderier. Det er en nem og hurtig opskrift, og den er færdig på 20 minutter.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. jordnøddeolie
  • 450 g rødkål
  • 0,5 tsk. revet muskatnød
  • 0,5 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
  • 100 g friske tranebær
  • 1,5 spsk. rødvinseddike
  • 1 spsk. farin
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint og sauter det i 2-3 minutter på en pande i jordnøddeolien.

  2. Fjern stokken på rødkålet og snit det fint. Skru op for varmen og kom rødkålen på panden. Herefter kommes muskatnød, kanel, nellike, salt og peber i, og der røres godt rundt i ca. 3-4 minutter.

  3. Tilsæt de friske tranebær og lad det snurre for svag varme 5-10 minutter. Skru igen op for varmen og tilsæt rødvinseddike og farin.