Kulmule med frisk spidskålssalat (©DR)

Kulmule med spidskålssalat

Kulmule med spidskålssalat er en frisk og nem sommerret, hvor kulmule steges sprød og lækker på panden, og der laves en let spidskålssalat med masser af krydderurter, smagt til med citron. Opskriften stammer fra programmet Spise med Price.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4 stk. kulmule fileter med skind
    (á cirka 150 gram)
  • 1 stk. spidskål
  • 2-3 spsk. creme fraiche
  • 2-3 spsk. drænet yoghurt
  • 1 spsk. persille
  • 1 spsk. dild
  • 1 spsk. purløg
  • 1 tsk. citronskal
  • 1 smule salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 tsk. sukker
  • 1 stor spsk. smør
  • 1-2 spsk. kapers

Fremgangsmåde

  1. Skær kulmulen i portionsstykker eller lad fiskehandleren gøre det. Salt dem på kødsiden. Lad dem ligge og trække, mens du laver salaten.

  2. Hak spidskålen fint. Rør en dressing af yoghurt og creme fraiche, salt, peber og sukker. Den kan trække ret meget salt og peber. Smag til med den revne citronskal. Bland dressing med den finthakkede kål og kom krydderurter ved. Smag eventuelt til med lidt saft, hvis den mangler syre.

  3. Varm en pande op til den virkelig er glohed. Neutral olie kommes på. Tør skindsiden på fiskestykkerne. Steg dem på den varme pande. De skal under pres, for at du får en flot sprød skindside. Det kan du gøre med et fladt låg, der passer ned i panden og en fyldt flaske ovenpå. De skal have et ret massivt pres i et par minutter.

  4. Steg til du har en flot, brun og sprød skindside. Nu kan stykkerne vendes om på kødsiden, og samtidig kommes der en stor spiseskefuld smør på panden og kapers. Lad lige smørret bruse lidt om fisken. Så tager du fisken af, og lader dem lige ligge et øjeblik, mens smørret bruner med kapers på panden.

  5. Server fisken med det varme kaperssmør omkring og den friske spidskålssalat til. Så er det sommer…! En frisk og tør hvidvin til.