Kulmule med spidskålssalat

Kulmule med spidskålssalat er en frisk og nem sommerret af Brødrene Price, hvor kulmule steges sprød og lækker på panden, og serveres med en let spidskålssalat med masser af krydderurter, smagt til med citron.

En delikat og let sommerret. (© DR)

Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 4 stk. kulmule fileter med skind (á cirka 150 gram)

  • 1 spidskål

  • 2-3 spsk. creme fraiche

  • 2-3 spsk. drænet yoghurt

  • 1 spsk. persille

  • 1 spsk. dild

  • 1 spsk. purløg

  • 1 tsk. citronskal

  • salt og friskkværnet peber

  • 1 tsk. sukker

  • 1 stor spsk. smør

  • 1-2 spsk. kapers

Fremgangsmåde

Skær kulmulen i portionsstykker eller lad fiskehandleren gøre det. Salt dem på kødsiden. Lad dem ligge og trække, mens du laver salaten.

Snit spidskålen ganske fint. Rør en dressing af yoghurt og creme fraiche, salt, peber og sukker. Den kan trække ret meget salt og peber. Smag til med den revne citronskal. Bland dressing med den finthakkede kål og kom krydderurter ved. Smag eventuelt til med lidt citronsaft, hvis den mangler syre.

Varm en pande op til den virkelig er glohed. Neutral olie kommes på. Tør skindsiden på fiskestykkerne. Steg dem på den varme pande. De skal under pres, for at få en flot sprød skindside. Det kan du gøre med et fladt låg, der passer ned i panden og en fyldt flaske ovenpå. De skal have et ret massivt pres i et par minutter.

Steg til du har en flot, brun og sprød skindside. Nu kan stykkerne vendes om på kødsiden, og samtidig kommes der en stor spiseskefuld smør på panden samt kapers. Lad lige smørret bruse lidt om fisken. Så tager du fisken af, og lader dem lige ligge et øjeblik, mens smørret bruner med kapers på panden.

Server fisken med det varme kaperssmør omkring og den friske spidskålssalat til. Så er det sommer…! En frisk og tør hvidvin til.