(©DR)

Kung Pao chicken

Kung Pao chicken er en kinesisk kyllingeret, hvor smagen er den perfekte kombination af sur, sød og salt.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kylling

  • 800 g Kyllingebryst
    (i mundrette tern)
  • 1 spsk. shaoxingvin
  • 1 spsk. lys sojasovs
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. maizena

Sauce

  • 1,5 dl hønsefond
  • 5 spsk. lys sojasovs
  • 2 spsk. kinesisk sort eddike
    ((eller god balsamico))
  • 2 spsk. shaoxingvin
  • 3 tsk. mørk sojasovs
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. maizena

Stir Fry

  • 4 spsk. neutral olie
  • 6 fed hakkede hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 stk. rød peberfrugt
    (i tern)
  • 1 stk. grøn peberfrugt
    (i tern)
  • 6-8 stk. tørrede chili
  • 1 spsk. sichaunpeberkorn
    (ristede og knuste)
  • 4 stk. forårsløg
  • 1 håndfuld ristede, usaltede peanuts
  • 2 tsk. sesamolie

Tilbehør

  • Serveres med ris

Fremgangsmåde

Kylling:

  1. Kyllingeternene marineres i de øvrige ingredienser i 10-15 minutter.

Sauce:

  1. Ingredienserne til saucen røres sammen og sættes til side.

Stir Fry:

  1. I en varm wok kommes to spsk. olie.
  2. Når det er rygende varmt tilsættes kyllingestykkerne.
  3. Stir fry dem i 3-4 minutter under omrøring.
  4. Tag dem op og sæt dem til side.
  5. Kom resten af olien i wok'en.
  6. Tilsæt hvidløg, ingefær, chili, grøn og rød peber og sichuanpeber og stir fry i et minuts tid.
  7. Rør rundt i saucen og kom den i wok'en, mens der røres.
  8. Når den begynder at tykne, kommes kyllingestykkerne ved, og der vendes på det hele i et par minutter, til kyllingen er glaseret af saucen.
  9. Tilsæt fintsnittet forårsløg og peanuts og bland endnu et minuts tid.

Tilbehør:

  1. Server øjeblikkelig med ris.