Retten ligner et sandt mesterværk når den portionsanrettes! (©DR)

Kylling farseret med spinat og ricotta

Skal du lave mad til vennerne eller er det bare en hverdagsaften med familien? Lige gyldigt hvad er denne dejlige kyllingeret en god mulighed. Den er smagfuld, mættende og sund!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Farseret kylling

  • 1 stk. økologisk kylling
  • 250 g ricotta
  • 1 bundt persille
  • 300 g spinat
  • 1-2 stk. økologiske citron
    ((skallen skal bruges, derfor er det vigtigt at de er økologiske))
  • 1 smule rasp

Krydret sauce

  • 0,5 l hønsefond
  • 2-3 stk. ansjoser
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 smule noilly prat

Tomat- og auberginekompot

  • 1 stk. aubergine
  • 5-6 stk. store tomater
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 stk. løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 smule olivenolie
  • 1 smule parmesan
  • 1 smule frisk basilikum

Fremgangsmåde

Lav farseret kylling: 

  1. Kylling udbenes: Man skærer et snit hele vejen ned langs ryggen fra hals til gump. Og nu lader man kniven følge skroget hele vejen rundt og frigøre kødet op til brystbenet. Man skal nærmest skrabe kødet fri. Pas på ikke at beskadige skindet. Så følger man på samme vis den anden side op til brystbenet. Og så kan man forsigtigt løsne skroget. I denne opskrift udbener vi ikke lårene. Luk kyllingen sammen med kødnåle.

  2. Den grundigt rensede spinat svitses på panden i lidt olivenolie indtil den falder sammen. Ricotta vendes sammen med fint hakket persille, hvidløg og fint revet citronskal. Dræn spinaten for evt. overskydende væde, hak den og vend den sammen med ricotta blandingen. Smag det hele til med salt og peber og fyld blandingen i en sprøjtepose.

  3. Fyldet sprøjtes ind under skindet på den udbenede kylling. Den pensles med 1 pisket æg og drysses med rasp, som er vendt med salt og peber. Tilbered kyllingen i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.

Lav imens den krydrede sauce: 

  1. Ansjos og hvidløg hakkes fint og sauteres i en smule olivenolie i en lille gryde. Tilsæt et par spiseskefulde noilly prat og lad det koge næsten væk. Hæld hønsefonden på og kog den ned til man har en kraftig sauce. Pisk til slut en skefuld smør i saucen får at afrunde smagen. Smag evt. til med en smule noilly prat.

Lav til slut tomat- og auberginekompot: 

  1. Aubergine bages først helt mør i ovnen ved ca. 180 grader.
  2. Løg og hvidløg hakkes fint. De friske tomater skæres i små tern. Varm en god mængde olivenolie op i en tykbundet gryde. Svits løg og hvidløg til de er faldet sammen, de skal ikke tage farve. Herefter tilsættes de hakkede tomater som får lov til at stege med i 3-4 minutter. Tilsæt cherrytomaterne, som moses lidt ud med grydeskeen. Lad sovsen simre ved lav varme i ca. ½ time. 

  3. Skrab aubergine kødet ud af skralden med en ske og vend det op i tomatsovsen. Lad det simre med i ca. 10 min. Til sidst smages der til med salt, peber og evt. lidt sukker.
     
  4.  Ved servering rives parmesan udover kompotten og pyntes med basilikum.