Nem og sund opskrift på kylling i fad med chorizo, svampe og speltkerner. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Kylling i fad med chorizo, svampe og speltkerner

Kylling i fad med chorizopølse, svampe og speltkerner er ikke bare rigtig lækker, den er også nem at bikse sammen. Retten laves i ét fad, og du slipper dermed for den store opvask.

Tilberedningstid: 55 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 dl speltkerner
  • 350 g brune champignon
    (eller andre svampe)
  • 3 små stk. porre
  • 4 fed hvidløg
  • 7 dl bouillon
  • 3 stk. løg
  • 75 g chorizo pølse
  • 4 stk. kyllingelår
  • 1/2 dl olivenolie
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær champignon, chorizo og porre i mundrette stykker. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Kom champignon, chorizo, porre, løg og hvidløg i et fad, og stænk med olivenolie. Vend rundt, og drys med salt og peber.
  3. Kom fadet i ovnen ved 200°C alm. ovn i 10 minutter.
  4. Tag fadet ud, og kom speltkerner og bouillon i.
  5. Smør olivenolie på kyllingelårene, og drys med salt og peber. Læg kyllingelårene i fadet.
  6. Kom fadet i ovnen i 30-40 minutter ved 200°C varmluft. Hold øje med kyllingen undervejs, og tilsæt ekstra bouillon, hvis det er nødvendigt.


TIP: Hvis du ikke kan få fat på chorizopølse, kan du i stedet bruge bacontern.