En velsmagende og nem hverdagsret for hel familien. (©DR)

Kylling i fad med grøntsager

En nem og lækker hverdagsret til hele familien. Kylling i fad med masser af grøntsager er et godt bud på en velsmagende ret til billige penge. Retten er god, hvis du har en del grøntsager i køleskabet, som skal bruges. Retten er fra et afsnit af DR1-programmet 'Spis og spar'.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 hel kylling delt i otte stykker
  • olie til stegning
  • Blandede grøntsager som courgetter, kartofler, peberfrugt, fennikel, løg og frisk timian
  • olivenolie til grøntsagerne
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 dåser hakkede tomater
  • salt og peber
  • friske ærteskud til pynt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.  
  2. Start med at brune kyllingestykkerne af i olien i en gryde eller pande, så de er flot gyldne og sprøde på skindet.  
  3. Skær alle grøntsagerne i grove stykker, og dæk det revet hvidløg med olivenolie.  
  4. Træk bladenfr af timianstilkene og bland i alle grøntsagerne med de hakkede tomater. Smag til med salt og peber og hvidløgsolien. 
  5. Kom alle de saftige grøntsager i et dybt fad. Kom kyllingestykkerne ovenpå, og bag det hele ca. 30 min i ovnen. 
  6. Tag det ud af ovnen, og kom ærteskuddene ud over toppen, og sæt det hele på bordet.  
  7. Kan spises med groft brød, couscous eller en blandet salat til.